Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

5 tips om je op te maken voor een avondje uit

Staat er binnenkort een avondje uit met vrienden en/of vriendinnen op het programma? Dan wil je uiteraard goed voor de dag komen. Daarom besteed je voor vertrek de nodige aandacht aan jouw make-up. Sommige vrouwen weten precies hoe zij zich mooi maken voor een avondje uit, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Weet je niet goed wat je wel en niet moet doen? Hieronder zetten wij 5 tips op een rijtje om je mooi te maken voor een avondje uit.

Reinig jouw gezicht voordat je begint

Voordat je make-up aanbrengt, raden wij je aan jouw huid te reinigen. Dit kun je op verschillende manieren doen. De meeste vrouwen gebruiken hier crèmes voor. Nadeel van crèmes is dat ze vetten bevatten en dat bevordert het aanbrengen van make-up niet. Gebruik bij voorkeur alleen dagcrème en breng dit enkel aan op droge plekken. Op deze manier is jouw gezicht minder vet en dat merk je direct bij het aanbrengen van make-up.


Werk oneffenheden weg

Het gezicht van vrijwel iedere vrouw bevat oneffenheden. Vind je dit niet mooi? Begin dan met het wegwerken van deze oneffenheden. Hiervoor kun je het beste een make up set gebruiken. Zo’n palet bestaat uit verschillende kleuren, waardoor je meerdere opties hebt om oneffenheden weg te werken. Het verschilt per persoon welke kleur hier het meest geschikt voor is. De ene vrouw heeft immers een lichtere huid dan de andere vrouw.

Highlight de contouren van je gezicht

Een gezicht heeft eigenlijk altijd contouren. De jukbeenderen en de kaaklijn zijn hier goede voorbeelden van. Met behulp van make-up kun je deze contouren naar voren laten komen of juist naar de achtergrond verdrijven. Hier kun je onder meer foundation voor gebruiken. Verdeel deze make-up met behulp van een sponsje over jouw gezicht, zodat alles goed bedekt wordt. Vergeet ook jouw ogen en lippen niet. Poeder jouw gezicht vervolgens af, zodat de basis goed blijft zitten

Ga verder met jouw ogen

Heb je de basis van jouw gezicht inmiddels gedaan? Ga dan door naar jouw ogen. Corrigeer eerst je wenkbrauwen en verwijder eventueel overtollige haartjes. Nadat je dit gedaan hebt, breng je eyeliner aan rondom jouw ogen. Werk het geheel af met mascara. Breng deze make-up in ieder geval aan op de bovenste wimpers. Je kunt ook jouw onderste wimpers meenemen.

Lippenstift en nagellak

Voor een avondje uit wil je misschien net dat beetje extra make-up gebruiken. Je kunt voor een andere foundation kiezen, maar dit hoeft niet. Overweeg bijvoorbeeld ook eens om jouw lippen te stiften. Hiermee geef je jouw gezicht net dat beetje extra. Ben je geen fan van lippenstift? Laat het dan achterwege. Wil je toch iets extra’s doen? Lak dan jouw nagels in een kleur die past bij jouw outfit.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.