American cookies

American

Van ontbijt tot diner en met koekjes tussendoor: je kunt de hele dag heerlijk veganistisch eten. Ook fijn: het is niet moeilijk, niet duur, kost weinig tijd en alle ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt! American cookies Voor 2 grote cookies Bereidingstijd 15 minuten Dit heb je nodig 1 theel. lijnzaad 2 eetl. plantaardige […]

Muffins met blauwe bessen

Muffins

Dat vegan koken heel erg lekker, gezond en bovendien makkelijk én betaalbaar kan zijn, dat bewijst Merel Wildschut al zo’n tien jaar op het succesvolle blog De Groene Meisjes. Ongeveer 200.000 bezoekers per maand vinden hun weg naar haar verhalen en tips voor een bewuste leefstijl en vooral naar haar vegan recepten. Muffins met blauwe […]

Lekkere maaltijden uit de oven

Lekkere

Wat eten we vandaag? Iedere dag is het weer moeilijk om te bedenken wat je gaat eten. Je wilt gezond eten, maar ook variëren en het is belangrijk dat de gerechten ook in de smaak vallen bij de kinderen. Wij delen inspiratie voor je met ovenmaaltijden! Lekkere maaltijden uit de oven Lekkere maaltijden uit de […]

Lekker! Uit de oven

Lekker

Onze beste keukenhulp? Dat is onbetwist de oven. Die kan bakken, roosteren, grillen, deeg laten garen, crackers krokant maken, groenten karamelliseren en fruit verzachten. En wat zo fijn is aan ovengerechten: terwijl die rustig op temperatuur komen, kun jij een spelletje doen met je kinderen. Of samen een kleurplaat kleuren, een boekje lezen, of… Lekker! […]

Hawaïaanse pokébowls

Hawaiaanse

De Hawaïaanse pokébowl is gezond én lekker. Met de gedopte edamames en de verse sashimi-tonijn geen alledaags recept. Wie ziet er nu niet graag zo’n lekker vrolijk kommetje vol verse ingrediënten op tafel? Het is een mooi en leuk gerecht om eens lekker mee af te wisselen. Ideaal voor een gevarieerd eetpatroon en nog lekker […]

Aspergetaart met comté

Aspergetaart

Deze heerlijke aspergetaart met comté doet het geweldig bij een picknick. Hij is makkelijk te maken en favoriet bij jong en oud. Ingrediënten voor 4-6 personen Vulling 250 ml double cream* 3 scharreleieren, losgeklopt 1 theelepel dijonmosterd 50 g comté of een gruyère- achtige kaas, fijngeraspt snuf zeezout 2 bundels groene asperges, of circa 24 […]

Mediterrane minilamspita’s

Mediterrane

Deze minipita’s zijn niet alleen erg lekker, maar zien er ook nog eens leuk uit. Dit hapje is gegarandeerd een succes bij de kids. Smullen maar! Dit heb je nodig voor 4 personen 70 g fijngeraspte wortel (ongeveer 1 wortel) 25 g zuurdesum- of volkorenbroodkruim 350 g lamsgehakt 2 el fijngehakte munt 1 el honing […]

Banaan-spinaziepannenkoekjes

banaan

Het ontbijt wordt extra lekker én gezond met deze banaan-spinaziepannenkoekjes. Heerlijk zoet. De kids hebben niet eens door dat er groente in zit. Recept voor ongeveer 15 kleine pannenkoeken. Dit heb je nodig: Pannekoekjes 4 scharreleieren 2 rijpe bananen, gepeld 120 ml plantaardige melk naar keuze handje spinazie of spinazie uit de vriezer, licht ontdooid […]

Gravad lax van biet met boekweitsalade

Gravad lax

“Dit is een gerechtje dat je een paar dagen van tevoren maakt. Het heeft tijd nodig om te garen en om de marinade te laten intrekken. Het is een uitdaging om te maken, maar het resultaat mag er zijn. En bedenk: good things take time.” Gravad lax van biet met boekweitsalade, voor 4 personen Dit […]

Verrukkelijk veganistisch

Verrukkelijk veganistisch

Heb je eenmaal bij restaurant Lento gegeten, dan kom je terug. De sfeer, de bediening, en dan die bourgondische gerechten die op tafel verschijnen… Je zou bijna vergeten dat je op een vegan adres eet. Jammer alleen dat Lento in het Belgische Hasselt zit, dat is niet voor iedereen naast de deur. Fijn dus, dat […]