Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Gewoon

Gewoon doelgericht plannen

Op ons balkon laat de zon zich van haar beste kant zien. Ondanks dat de wind nog fris is zoek ik snel een plekje bij de deur vol in de warme stralen. Zalig met een kopje thee dagdroom ik over de komende lente. Het is heerlijk om de lentekriebels weer op te voelen komen.

Gewoon doelgericht plannen

We mogen voorzichtig weer nadenken over vakanties, festivals en andere leuke bezigheden voor de komende periode. Met de zon op mijn neus en het gevoel dat we weer plannen kunnen maken voelt corona verder weg. Maar hoewel we met z’n allen vooruit willen knaagt er ook een gevoel: mogen we blij zijn terwijl er om ons heen zo veel gebeurt? De situatie in de wereld brengt een angstig gevoel met zich mee en laat ons ons realiseren hoe kwetsbaar we zijn.

Op een vreemde manier geeft het mij ook een parallel gevoel over ons samengestelde gezin: het afwegen wat ‘wel of niet goed’ is, waar we ‘juist’ aan doen of ‘juist niet’. Als we iets leuks plannen, zoals een bezoek aan de kermis, maar mijn bonuszoon daar niet bij kan zijn omdat hij bij zijn moeder is, voel ik mij al snel schuldig. Als we het hebben over weekend- en vakantieplannen, ben ik vaak al met honderd mitsen en maren bezig of de bestemming voor beide kinderen wel leuk zou zijn.

Gewoon Serena van Mil (36) is gezinscoach, columnist en oprichter van het platform Van Single tot Bonusmama. Ze is bonusmama van Dymar (12) en mama van Charlie-Fay (3). Zij en haar verloofde leven als samengesteld gezin in Amsterdam Oud-West.

 

 

 

Lees de hele column in de nieuwste editie van Fabulous Mama 3-2022. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.