Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mijn moeder

‘Mijn moeder pleegde zelfmoord’

Elke maand onthult een dappere moeder haar taboe-verhaal. Deze maand lees je het verhaal van Henriette (38). 

‘Mijn moeder pleegde zelfmoord’

“Ik praat er bijna nooit over. Het is een taboe-onderwerp voor mezelf maar ook voor anderen. Mensen reageren meestal heel onhandig als het ter sprake komt. Ze kijken me vol medelijden aan of zeggen precies de dingen die ik niet wil horen. Dat zelfmoord een laffe daad is bijvoorbeeld, of juist heel dapper, of dat ze zelf ook iemand kennen die zelfmoord heeft gepleegd. Vaak zijn de gesprekken zo ongemakkelijk, dat ik ze liever uit de weg ga.

Ik heb de dood van mijn moeder in de loop der jaren van alle mogelijke kanten bekeken. Soms denk ik dat ik het begrijp, dan snap ik helemaal niets meer van. De bottem line is dat ze mij heeft achtergelaten en die pijn gaat nooit meer helemaal weg. Een tijdje geleden zag ik de documentaire ‘Waarom bleef je niet voor mij?’ waarin precies die vraag centraal staat. Ik kon de docu niet afkijken, zo erg raakte het mij.

Ik was 25 jaar toen mijn moeder stierf. Ze was al jaren depressief en ik wist dat ze suicidaal was. Toch had ik nooit verwacht dat ze het echt zou doen. 

 

Tekst Anne Bakker | Beeld pexels.com

Heb jij een groot geheim dat je met niemand kan delen omdat het taboe is? Maar wil je het toch aan iemand kwijt. Mail ons dan op redactie@fabulousmama.nl, en misschien zie je jouw verhaal binnenkort (anoniem) op onze site!

 

Lees het hele taboeverhaal in de nieuwste Fabulous Mama 6-2022. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.