Stap je dit jaar in het huwelijksbootje? Gefeliciteerd! Dit is waarschijnlijk een drukke, maar ook heerlijke tijd voor je. Een trouwlocatie kiezen, bruidstaarten proeven, de perfecte fotograaf vinden en niet te vergeten… Trouwjurken passen niet te vergeten! Wat is in 2020 hot and happening op het gebied van trouwjurken? Lees verder voor de laatste trouwjurk-trends.

1. Bohemian chic

Kanten mouwen, bloemen in je haar en een zwierige sleep: wie zwijmelt er niet weg bij een bohemian chic trouwjurk? Het is dé trend van dit moment en daar spelen bruidsmodemerken gretig op in. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Stella York trouwjurk? Met een jurk van dit merk kan je niet anders dan stralen op je grote dag.

2. The bigger, the better

Als het goed is trouw je maar één keer, dus waarom zou je het niet gelijk goed doen? Reden om flink uit te pakken met je jurk! Je boft, want in 2020 zijn de rokken wijder, de lijfjes rijker versierd en de slepen langer. Rock that dress, girl!

3. Een kloddertje roze hier…

Rozen jurken zijn hartstikke hot! En nee, wees niet bang dat je er meteen uit zal zien als Tante Til (de Familie Knots, remember?). Mooi roze is niet lelijk! Een subtiel roze jurk geeft een extra romantisch tintje aan je bruiloft en geef toe: je voelt je toch een prinses als je alleen maar naar deze jurken kijkt?

Roze trouwjurken

4. De V van volmaakt

Een diepe V-hals is een van de populairste trouwjurk-trends. Je accentueert er je vormen mee en het staat eigenlijk iedereen. Zie je een diep decolleté op je bruiloft niet zo zitten? Niet alleen V-halslijnen, maar ook V-rugdecolleté’s doen het goed in trouwjurkenland. Voel je er verrukkelijk, volmaakt en vorstelijk mee.

5. Een pak van je hart

Veel meisjes dromen van jongs af aan om te trouwen in een sprookjesjurk, maar er zijn er ook genoeg die hier niet zoveel mee hebben. Voor hen is er goed nieuws: de trouw-jumpsuits zijn in opkomst. Prachtige pakken die niet onderdoen voor trouwjurken verschijnen steeds vaker aan de rekken van bruidsmodezaken. Voor alle boss women die zich fijner voelen in een broek dan in een jurk.

6. Simpel en sjiek

Ben je niet zo van de grote, over the top jurken? Niet getreurd, want dit jaar hangen de rekken ook vol simpele, maar chique jurken. Met bijvoorbeeld jurk van satijn straal je allure en glam uit. Ga dus gerust voor een eenvoudige jurk zonder poespas. The less, the better!