Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Voor 4 personen
Nodig
- 50 g pecannoten
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 g boerenkool, dikke nerven verwijderd, in reepjes gescheurd
- 3 eetlepels sojasaus
- 20 g verse gember, geschild en fijngehakt
- geraspte schil van 1 citroen
- stoofpan Ø 30 cm
Bereiding
Doe de pecannoten en suiker in de stoofpan en laat ze al roerend op hoog vuur in 5 minuten karamelliseren. Haal de noten uit de pan en doe de olie en dan de boerenkool erin. Laat 5 minuten stoven en roer de sojasaus en gember erdoor. Garneer met de geraspte citroenschil en de gehakte gekaramelliseerde pecannoten.
Dit recept komt uit het kookboek Vega stoofpotjes easy, Sabrina Fauda-Role, €19,95, uitgeverij Becht.