Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

chocolade smore meringuetaart

Chocolade-s’more-meringuetaart: recept

Recept voor 6-8 personen

Ingrediënten

  • 250 g kant-en-klare moutkoekjes (plain sweet malt biscuits,
    te koop in webwinkels; eventueel vervangen door andere biscuitjes)
  • 125 g ongezouten boter, gesmolten
  • 600 g pure chocolade, in stukjes
  • 375 ml single cream

Voor de marshmallow-meringuetopping

  • 440 g fijne kristalsuiker
  • 1⁄2 tl wijnsteen
  • 125 ml water
  • 150 ml eiwit (ongeveer 4 eieren)*, op kamertemperatuur

*Meringues maken is een kunst op zich. Weeg de eiwitten zorgvuldig af, want denk eraan: niet alle eieren zijn even groot.

Bereiding

Maal de koekjes fijn in een foodprocessor. Voeg de boter toe en draai tot alles is gemengd. Druk het koekjesmengsel met de bolle kant van een lepel op de bodem van een ronde pievorm van 18 cm (1 liter). Zet tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de chocolade en room al roerend in een middelgrote sauspan op laag vuur, tot je een gesmolten, gladde massa hebt. Schenk in de vorm en zet 45 minuten in de koelkast of tot de massa is opgestijfd.

Breng voor de topping 330 g suiker, de wijnsteen en het water in een kleine sauspan op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat zonder te roeren 3-4 minuten iets inkoken tot je een siroopachtig mengsel hebt.

Klop de eiwitten in een keukenmachine op de hoogste stand tot zich zachte pieken vormen. Voeg nu steeds 1 eetlepel tegelijk van de rest van de suiker toe en klop 30 seconden voor je de volgende schep suiker toevoegt. Schraap de wanden van de kom schoon.

Schenk nu geleidelijk, in een dun, gestaag straaltje en met de keukenmachine nog steeds op de hoogste stand, de suikersiroop erbij en klop nog 3-4 minuten of tot je een stevige, glanzende massa hebt.

Schep de meringue op de taart. Verhit even met een kleine keukenbrander of zet de taart 30 seconden onder de grill, zodat de meringue bovenop karamelliseert. Snijd in punten en dien op. Deze taart is het lekkerst als hij vers is.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.