Kies nu voor een abonnement met korting

Dhal

Dhal met kokosmelk, garam masala en raita

Met hun handen vol en drie kleintjes thuis weten Arie en Romy Boomsma dagelijks tussen zes en zeven het hele gezin aan tafel te krijgen. Ze ontwikkelden exclusief voor Crisp zes recepten die bij hen thuis een hit zijn. Voor de zes recepten die ze voor Crisp ontwikkelden lieten Arie en Romy zich inspireren door hun vaste repertoire, door familierecepten en door verborgen groenten. “Sinds we een moestuin hebben, met daarin een heleboel courgettes, zijn we allemaal recepten gaan uitproberen en ontwikkelen met courgette erin. Na heel wat aanpassingen zijn we gekomen tot deze ultieme courgettepannenkoekjes. Heerlijk om zo te eten, of met salade erop en ernaast. De borden gaan leeg met een dosis extra vitaminen,” vertelt Romy. Zo zijn de vegetarische gerechten perfect voor jong én voor oud. Wij delen de zes recepten.

Dhal met kokosmelk, garam masala en raita

In huize Boomsma wordt gelet op de gluten, en bij een glutenvrij dieet sluit deze kruidige dhal perfect aan. Tijdens het koken mag er gesnoept worden: de overgebleven helft van de komkommer kan lekker uit het vuistje.

Dhal

 

Dit heb je nodig:

  • 150 gram rode linzen
  • 4 theelepels garam massala
  • 3 tenen knoflook
  • 10 gram gember
  • 1 zoete ui
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 gram munt
  • 0.5 komkommer
  • 150 gram Griekse stijl yoghurt
  • 1 citroen

Zelf toevoegen:

  • zout
  • neutrale olie
  • 200 milliliter water

Basic’s & extra’s:

  • 2 stuks naanbrood met knoflook & koriander
  • 7,5 gram koriander
  • 200 gram basmatirijst

Wijntip:

  • Viognier Corette 2020

Zo maak je het:

  1. Snipper 1 zoete ui. Hak 3 tenen knoflook en 10 gram gember fijn.
  2. Verhit een scheut neutrale olie in een koekenpan. Bak de ui 2 minuten tot deze glazig is.
  3. Voeg de knoflook en gember toe. Bak 1 minuut mee.
  4. Voeg 4 theelepels toe. Bak 30 seconden.
  5. Spoel 150 gram linzen af. Voeg deze toe aan de pan met 200 milliliter water.
  6. Voeg 200 gram tomatenblokjes, het sap van de halve citroen en 200 milliliter kokosmelk toe. Breng op smaak met zout. Laat 30 minuten pruttelen op laag vuur.
  7. Schil en rasp ondertussen een halve komkommer en wring deze een beetje uit.
  8. Meng de komkommer met 150 gram yoghurt, het sap van de andere helft van de citroen en 10 gram munt. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verwarm de rijst in een pannetje.
  10. Serveer de dahl met de rijst en de raita. Garneer eventueel met koriander, naan of rijst.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

fbf1112e8d9769fa4f66ef4fe287f75f

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.