GEROOSTERDE NECTARINES MET LABNEH, KRUIDEN & HONING, hier moet je eerst even voor naar de toko… Sabrina Ghayour, de Perzische keukenprinses, verstaat de kunst die o zo heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten op een simpele manier te bereiden. Met deze recepten kun jij dat ook. Maar eerst even hup, op de fiets, naar de Turkse supermarkt voor die lekkere smaakmakers.

GEROOSTERDE NECTARINES MET LABNEH, KRUIDEN & HONING

Sabrina: “Is het een salade? Is het een dessert? Ik weet het eerlijk gezegd niet. Wat ik wel weet, is dat het vreselijk lekker is. Het is een gerecht waar mensen ongerust omheen draaien, omdat ze niet weten hoe ze moeten beginnen, maar zodra ze dat doen, is het vrij snel op. Het is fruitig, hartig, krokant, pikant en zoet – een combinatie die iedereen lekker vindt.”

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen:

  • 4 grote, rijpe nectarines, gehalveerd en ontpit
  • olijfolie, om te besprenkelen
  • 500 g labneh of uitgelekte Griekse yoghurt*
  • een flinke handvol amandelschaafsel, geroosterd
  • 1 volle tl gedroogde oregano
  • 1 volle tl pul biber (Turkse chilivlokken, o.a. Turkse supermarkt)
  • 2 el vloeibare honing
  • een handvol muntblaadjes, op elkaar gestapeld, opgerold en in de breedte in smalle reepjes gesneden
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

“Is het een salade? Is het een dessert? Ik weet het eerlijk gezegd niet. Wat ik wel weet, is dat het vreselijk lekker is.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg de halve nectarines met het snijvlak omhoog op de beklede bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze royaal met peper. Zet ze 25 tot 30 minuten in de oven tot de randjes bruin zijn en het vruchtvlees gaar en zacht is. Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Neem een groot bord en spreid de labneh of uitgelekte Griekse yoghurt over het gehele oppervlak uit. Leg de geroosterde nectarines erop. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze met wat zeezoutvlokken, het amandelschaafsel, de oregano en pul biber. Besprenkel met honing en bestrooi alles tot slot met de muntreepjes. Zet het gerecht op tafel.

*Begin een dag eerder Meng een dag voor je dit gerecht gaat serveren 500 g Griekse yoghurt met 2 eetlepels zeezoutvlokken en schep dit op een kaasdoek. Laat de yoghurt boven een kom een nacht in de koelkast uitlekken.

MEER VAN SABRINA SERVEREN?

Simply is alweer het vijfde kookboek van Sabrina Ghayour en kost € 25,95, Uitgeverij Good Cook.

Je vindt meer recepten in de nieuwste Fabulous Mama 2-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.