We vinden het heerlijk om lekker in de keuken te staan! Zo kunnen we een goed gerecht voorschotelen voor het hele gezin. Eén van onze favorieten: naanpizza. Precies, pizza van naanbrood! Het staat in een handomdraai op tafel en smaakt hartstikke goed. Benieuwd hoe je dit zelf kunt maken? Lees verder voor het recept.

Kindvriendelijk recept: naanpizza met groenten en kaas

Pizza van naan: dit vindt iedereen lekker!

Iedere avond is het natuurlijk weer fijn als er een lekker maaltje op tafel staat. Toch wordt vaak de vraag gesteld: wat eten we vandaag? Je wilt uiteraard zelf goed kunnen eten, maar ook iets lekkers maken waar tevens je kinderen van smullen. Met pizza zit je daarbij al snel goed: dat lust immers vrijwel iedereen. Om niet meteen een enorme pizza voor te schotelen, is naanbrood zo’n ideale optie: de portiegrootte blijft goed én je wisselt lekker af. Met heerlijke toppings erbij, bestaande uit groenten en kaas, is het plaatje compleet.

Welke ingrediënten heb je nodig voor de naanpizza?

Om dit gerecht voor vier personen te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 naanbroden
  • 1 pakje passata (tomatenpuree)
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 4 tl gedroogde oregano
  • Scheut olijfolie

Paars, rood en geel: de verschillende groenten maken de pizza tot een kleurrijk spektakel! Grote kans dat je kinderen er zo ook van gaan smullen. Je kunt er natuurlijk ook groene paprika bij stoppen. Of vervang de courgette door aubergine. Een keertje geen zin in geraspte kaas? Denk dan aan mozzarella, mochten je kids dat ook lusten. Op die manier kun je het recept steeds wat aanpassen naar smaak.

Hoe maak je de naanpizza?

Tijd om aan de slag te gaan. Hieronder lees je hoe het werkt:

Stap 1

Snijd de groenten. De rode ui in dunne halve ringen, de paprika in dunne reepjes, de courgette in dunne plakken.

Stap 2

Verwarm de oven voor, op 200 graden.

Stap 3

Verhit wat olijfolie in een koekenpan, op middelhoog vuur. Bak de plakken courgette zo’n 3 minuten, aan beide kanten.

Stap 4

Meng in een bakje de passata met de gedroogde oregano.

Stap 5

Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier: er passen 2 broden op 1 plaat. Verdeel het mengsel van de passata en oregano gelijkmatig over de broden. Beleg de broden met de courgette, ui en paprika. Strooi de kaas eroverheen. Voeg eventueel wat peper en zout toe.

Stap 6

Stop de naanpizza’s in de oven. Bak ze zo’n 8 à 10 minuten, totdat het brood goudbruin kleurt en de groenten gaar zijn.

Dat is ‘m! Het is dus echt een eenvoudig recept, dat snel op tafel staat. Als je er nog iets extra’s bij wilt serveren, kun je denken aan een salade. Of sluit de maaltijd af met een lekker toetje!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.