Heb je eenmaal bij restaurant Lento gegeten, dan kom je terug. De sfeer, de bediening, en dan die bourgondische gerechten die op tafel verschijnen… je zou bijna vergeten dat je op een vegan adres eet. Jammer alleen dat Lento in het Belgische Hasselt zit, dat is niet voor iedereen naast de deur. Fijn dus, dat chef Yolan en gastvrouw Tekla hun recepten in een boek bundelden. Hierbij vast een verrukkelijk voorproefje!

Dit heb je nodig voor 4 mocktails

  • 2 eetlepels suikersiroop
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1⁄2 granaatappel
  • ijsblokjes
  • 50 ml granaatappelsap
  • takjes tijm
  • limonade (bijvoorbeeld Appletiser)

Zo maak je het

Pers de bloedsinaasappel en haal de pitjes uit de granaatappel. Vul een shaker met ijs, voeg het granaatappelsap, 50 ml bloedsinaasappelsap, de suikersiroop en enkele takjes tijm toe. Shake totdat alles ijskoud is. Vul een glas met 3 ijsblokjes en 1 eetlepel granaatappelpitjes. Schenk er de mocktail bij en leng aan met limonade. Werk af met een paar takjes gebrande tijm (steek die met een aansteker voorzichtig in brand) voor een rokerig effect.

Meer smullen?

Vegan zoals je het nog nooit proefde, van Yolan Bamps en Tekla Vancleynen breugel, € 25,99, lannoo.be

 

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer veganistische recepten? Je leest ze in Fabulous Mama 7-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.