Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Nederlander

Nederlander wordt zenuwachtig van de vraag; wat eten we vandaag?

Nederlander wordt zenuwachtig van de vraag; wat eten we vandaag? Met al dat rennen en vliegen kunnen Nederlanders wel wat ademruimte gebruiken, maar waar vinden we de tijd? Maaltijdboxleverancier HelloFresh deed onderzoek naar de stressfactoren rondom het kookproces. Wat blijkt? Meer dan één op de drie Nederlanders (37%) ervaart stress bij het bedenken van een maaltijd, 17% wordt onrustig bij het idee om te moeten koken en één op de tien Nederlanders (10%) bij het doen van boodschappen.

Nederlander wordt zenuwachtig van de vraag; wat eten we vandaag?
Een op de drie Nederlanders (37%) ervaart stress bij het bedenken van een maaltijd blijkt uit onderzoek* van HelloFresh

Naast het bedenken van wat er die avond op tafel moet staan, krijgen met name mannen (59%) de zenuwen bij het maken van een boodschappenlijstje. Vrouwen daarentegen zien meer op tegen de voorbereiding van het (avond)eten (62%). Een positieve noot; het uiteindelijk aan tafel zitten met het gezin lijkt wel voor de nodige ontspanning te zorgen (98%). Er lijkt dus veel winst te behalen door stressfactoren te verlagen rondom het kookproces.

Terug naar de dagelijkse routine

Nu de agenda’s weer vollopen  blijft er waarschijnlijk minder tijd over om samen te tafelen of juist even een moment voor jezelf te vinden. Waar zien Nederlanders het meeste tegenop na de zomervakantie?

  1. Om iedere dag een een gezonde én snelle maaltijd op tafel te zetten (16%)
  2. Om weer te moeten wennen aan een druk schema (9%)
  3. Om minder tijd te hebben voor jezelf (7%)

 

Met name Nederlandse vrouwen (57%) hebben behoefte aan meer tijd voor zichzelf in deze drukke periode (vs. 43% man). Mannen (58%) daarentegen hebben er vooral moeite mee om minder tijd te kunnen spenderen met het gezin (vs 42% vrouw).

Tijd over voor andere zaken 

De Nederlander zou in een ideale wereld net wat meer tijd hebben voor zichzelf, hun partner en/of gezin. Waar Nederlanders die tijd het liefst vandaan halen? Bijna een kwart van de Nederlanders (24%) geeft aan meer tijd over te willen houden door niet iedere dag te hoeven koken, 21% denkt het liefst minder na over het bedenken van recepten en 16% doet liever andere dingen dan boodschappen.

Tijd is kostbaarder dan ooit. We willen lekker eten en het liefst origineel, maar vaak komen mensen toch op dezelfde gerechten uit. Soms wil je gewoon én bij de hand genomen worden, tijd winnen én toch een lekkere en voedzame maaltijd op tafel zetten. Dan is een maaltijdbox echt een uitkomst,” aldus Ruth, receptontwikkelaar bij HelloFresh. “Met onze snelle en gezonde recepten zet je binnen 15 á 25 minuten een maaltijd op tafel waar je samen met het hele gezin van geniet.

Binnen een half uur aan tafel?

Nog op zoek naar een lekkere maaltijd die binnen een half uur op tafel staat? Laat je inspireren door de volgende recepten van HelloFresh:

  1. Rigatoni alla norma
  2. Varkenshaaspuntjes in bulgogisaus
  3. Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonnaise

 

Onderzoek uitgevoerd door Multiscope in opdracht van HelloFresh onder 1.087 Nederlandse respondenten in augustus 2022. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HelloFresh.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.