Kies nu voor een abonnement met korting

Opscheppers

Opscheppers

‘’t Moet maar zo goed niet zijn!’ Wat een geweldig excuus om nog eens op te scheppen! En dat is wat je gegarandeerd doet met alle gerechten van The Messy Chef. Vier voorproefjes uit zijn – alweer! – derde kookboek.

Opscheppers

Superkrokant varkenslapje met rijst en koolsalade

Voor 2 personen
Kooktijd: 40 minuten
Materiaal: 1 kookpot, mengkommetjes,
1 pan, vleeshamer (bij voorkeur)

Dit heb je nodig

  • 300 g kalfs- of varkenslapje (bv. mignonette)
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 5 el bloem
  • 20 g panko (Japans broodkruim)
  • 100 g rijst (Thaise of jasmijnrijst)
  • 4 el honing
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl sambal (of sriracha of een andere hot sauce)
  • scheutje olie (bij voorkeur maïsolie)
  • optioneel: sojasaus

Voor de koolsalade

  • 1 wortel
  • 40 g witte kool (Chinese kool of spitskool)
  • 50 g rodekool
  • 1 el mayo
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl azijn (wittewijnazijn, sushiazijn…)
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Kruid het vlees met peper en zout. Doe het in een zakje (of leg er plasticfolie op) en sla erop met een vleeshamer (of een deegrol, of je vuisten) tot je een dun lapje hebt van iets minder dan 1 centimeter dik.
  • Neem 3 kommen: 1 voor de bloem, 1 voor de eieren en 1 voor het broodkruim. Haal het vlees eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het broodkruim. Duw het broodkruim hard en goed in het vlees. Laat even rusten.
  • Maak intussen de koolsalade: schil en rasp de wortel, snijd de twee kolen in fijne sliertjes. Meng de groenten in een kom, voeg de mayo, sesamolie en azijn toe. Kruid met peper en zout en laat even rusten.
  • Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking. Tip: koop een rijstkoker.
  • Meng honing, limoensap en sambal.
  • Doe een scheut olie in de pan en bak het vlees aan beide kanten krokant gedurende 1 minuut. Giet overtollig vet/ olie weg en voeg dan het honing-limoensambalmengsel toe. Draai het vlees er een paar keer in om, zodat het mooi karamelliseert.
  • Snijd het vlees in reepjes, kruid met grof zeezout. Serveer met de koolsalade, rijst en een potje sojasaus om het vlees in te dippen.

Blijven opscheppen?

In zijn nieuwe kookboek Messy Chef 3 heeft Messy Chef Jelle Beeckman nog 56 recepten opgenomen waar je je vingers bij aflikt. Gerechten voor elke dag en superlekker. € 25,99, Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

 

Wil je meer recepten? In Fabulous Mama editie 03-2022 kun je die vinden. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine! 

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

FM-5-2022-cover-hires

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.