Echt Bourgondisch genieten tijdens een picknick of in de tuin? Met deze stevige Pan Bagnaat leg je een goede bodem voor een lekker glaasje rosé.

Ingrediënten

  • 1 rond (Frans) landbrood (ø 20 cm)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels appelciderazijn
  • 2 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 1⁄2 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 scharreleieren, hardgekookt, gepeld en in plakjes
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (180 g), uitgelekt
  • 40 g zwarte olijven, ontpit en in stukjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 2 tomaten, in dikke plakken
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 minikomkommer, in dunne plakjes

Bereiding

Snijd met een kartelmes het brood horizontaal doormidden; zorg ervoor dat de onderkant van het brood net iets groter is dan de bovenkant.

Pluk een klein beetje brood uit het binnenste van het brood om een holte te maken. Besprenkel beide snijkanten van het brood met olijfolie en azijn.

Verdeel de stukjes ansjovis over de onderste broodhelft, strooi de uisnippers erover en leg de plakjes ei erbovenop.

Maak met een vork de tonijn los in een kom. Voeg de olijven en paprika toe. Schep alles goed om.

Verdeel het tonijnmengsel over de plakjes ei. Leg hier de plakjes tomaat op en bestrooi ze met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Voeg de plakjes komkommer toe en leg de bovenste helft van het brood erbovenop.

Druk de broodhelften stevig op elkaar en wikkel er plasticfolie strak omheen. Leg het brood dan tussen 2 snijplanken.

Druk een paar minuten stevig op de bovenste snijplank – of leg er een paar volle conservenblikken op – om het brood samen te persen.

Leg het brood 4-8 uur in de koelkast. Verwijder het plasticfolie en snijd het brood in 6 stukken.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.