Kies nu voor een abonnement met korting

Plaattaart

Plaattaart met zoete aardappel en gekaramelliseerde rode ui

Een plaattaart is een slimme manier om lekker veel groenten te eten. Maak hem ook eens met dunne plakjes biet, hazelnoten en tijm.

Plaattaart met zoete aardappel en gekaramelliseerde rode ui

Voor 1 plaattaart
Bereidingstijd 40 minuten

Dit heb je nodig

  • 600 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 4 tenen knoflook, ongepeld
  • 4 takjes verse rozemarijn + extra om te garneren
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 grote rode uien, in dunne ringen
  • 200 ml plantaardige kookroom
  • zout en peper
  • 270 g (kant-en-klaar) plantaardig bladerdeeg, van een rol

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de zoete aardappel, de knoflooktenen en de takjes rozemarijn op. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en zet 20 minuten in de oven.
  3. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien ringen tot ze zacht en helemaal gekaramelliseerd zijn. Dit kan tot 30 minuten duren; schep de uien elke 5 minuten om.
  4. Haal de bakplaat uit de oven. Pel de knoflooktenen. Doe de zoete aardappel met de gepelde knoflook, kookroom en een snuf zout en peper in een blender of keukenmachine. Laat draaien tot er een romige crème ontstaat.
  5. Bekleed de bakplaat opnieuw met bakpapier en rol hier het bladerdeeg op uit. Smeer er de zoete-aardappelcrème over uit en strooi de uienringen erover.
  6. Schuif de plaattaart 15 minuten in de oven. Let op: houd de plaattaart goed in de gaten. De uien kunnen vrij snel aanbranden, dus haal hem er op tijd uit!
  7. Serveer met nog wat rozemarijn.

VeganMeer recepten?

Dat vegan koken heel erg lekker, gezond en bovendien makkelijk én betaalbaar kan zijn, dat bewijst Merel Wildschut al zo’n tien jaar op het succesvolle blog De Groene Meisjes. Ongeveer 200.000 bezoekers per maand vinden hun weg naar haar verhalen en tips voor een bewuste leefstijl en vooral naar haar vegan recepten. Nu is er het kookboek Vegan voor iedereen, vol heerlijke homemade vegan gerechten. Recepten Merel Wildschut, fotografie Aline Bouma, Fontaine Uitgevers, € 22,95

 

 

In Fabulous Mama 2-2022 vindt je meer vegan recepten van Merel. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

FM-5-2022-cover-hires

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.