“Dit recept maak ik thuis vaak. Het is ideaal om allerlei restjes groenten in te verwerken, zo gaat er niets verloren. En het is zo makkelijk, dat je vast vaker quiche gaat eten.”
Quiche uit de pan, voor 4 personen
Voor het vegan eimengsel:
- 120 g vegan easy egg (bijvoorbeeld van Orgran)
- 250 ml plantaardige room
- 400 ml water
- 1 eetlepel olie
- peper en zout
Voor de quiche:
- 1 preiwit
- rode ui
- 200 g spinazie
- 250 g kastanjechampignons
- scheutje olijfolie
- peper en zout
- 1 pakje vegan bladerdeeg
- 100 g vegan geraspte kaas
- handje pijnboompitten
- 100 g vegan spekjes
- 8 kerstomaatjes
Extra nodig: ovenbestendige koekenpan, met een ijzeren steel
Zo maak je het:
Meng voor het vegan eimengsel alle ingrediënten door elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en zout en proef. Was en snijd voor de quiche de prei, ui, spinazie en paddenstoelen in stukjes zoals je zelf wilt. Bak dit alles met olijfolie in de pan en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alles in de kom met het vegan eimengsel en meng goed door elkaar. Beleg de bodem van de pan met bladerdeegvellen en verdeel hierover het beslag. Doe er de vegan geraspte kaas, pijnboompitjes, vegan spekjes en kerstomaatjes op. Zet de pan 30 minuten in de oven, zo laag mogelijk. Zo gaart het bladerdeeg goed.
Meer smullen?
Dit recept komt uit: ‘Vegan zoals je het nog nooit proefde’ van Yolan Bamps en Tekla Vancleynen breugel, € 25,99, lannoo.be
Wil je meer vegan recepten? Lees dan Fabulous Mama 7-2021. Deze bestel je hier!
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.