Sabrina Ghayour, de Perzische keukenprinses, verstaat de kunst die o zo heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten op een simpele manier te bereiden. Met deze recepten kun jij dat ook. Maar eerst even hup, op de fiets, naar de Turkse supermarkt voor die lekkere smaakmakers.

Salade van peer, kikkererwten & groene bladsla met ahorn-harissa-dressing

Sabrina: “Ik verwerk graag vers fruit in salades, van appels en sinaasappels tot zalig rijpe bessen. Door de intens zoete smaak van peer is de salade opgewassen tegen scherpe smaken, zoals die van blauwe kaas en, het waardevolst voor mij, chilipeper en specerijen. In deze prachtige combinatie zorgen de kikkererwten ervoor dat dit veel meer is dan gewoon een salade. Het samenspel van ahornsiroop en harissa vormt een betoverende dressing voor de ingrediënten. Geloof me, deze salade is een prachtige toevoeging aan elke maaltijd.”

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen

  • 50 g rucola
  • 50 g waterkers
  • 2 peren, gehalveerd, het klokhuis verwijderd, in dunne plakjes
  • 1 blik kikkererwten à 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • een handvol zonnebloempitten, ter garnering

Voor de dressing

  • flinke el ahornsiroop
  • 1 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • rozenharissa 1 tl (online of bij een goed gesorteerde supermarkt)
  • flinke snuf zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

Zo maak je het

Schik de rucola, waterkers, plakjes peer en kikkererwten in een grote, ondiepe kom of op een schaal. Roer de ingrediënten voor de dressing in een maatbeker of kommetje door elkaar en schenk de dressing over de salade. Garneer de salade met de zonnebloempitten en serveer direct.

MEER VAN SABRINA SERVEREN?

Simply is alweer het vijfde kookboek van Sabrina Ghayour en kost € 25,95, Uitgeverij Good Cook.

 

Je vindt meer recepten van Sabrina in Fabulous Mama 2-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.