Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Vegan tofu

Vegan Tofu: hotpot met koolrolletjes

VEGAN TOFU – HOTPOT MET KOOLROLLETJES
Bas Robben: “Van het maken van deze koolrolletjes word je heel zen, of son, zoals ze in Korea zeggen. De koolbladeren even blancheren, dan vullen met sponzige shiitakes, anijspoeder en chilipasta met umamipower en daarna oprollen. Ik maak de rolletjes ook weleens als vegetarisch bijgerecht,
zonder hotpot. Ik stoom ze dan en giet er aan tafel wat zoute sojasaus overheen.”

Dit heb je nodig voor 4 personen

Voor de hotpot

  • 8 gedroogde shiitakes
  • 1 Chinese kool
  • 200 g wortels, geschild en in stukken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chilipeper, in stukken
  • tl anijspoeder
  • 2 el gochujang
  • vegan umamibouillon 2 l (zie dit recept)
  • 325 g geschroeide tofu in blokken
  • 200 enokipaddestoelen

Voor erbij

  • kimchi
  • 3 el rijstkorrels, geroosterd

Zo maak je het

Laat de shiitakes 30 minuten weken in heet water. Breng een pan met water aan de kook. Breek 12 bladeren van de Chinese kool los en snijd ze bij zodat ze geen rare franjes hebben. Blancheer in een paar porties de koolbladeren 2 minuten in het kokende water, tot ze zacht zijn. Leg ze daarna in een vergiet en spoel ze koud onder stromend water. Snijd de rest van de Chinese kool fijn. Je hebt zo’n 200 gram fijngesneden kool
nodig voor de vulling. Doe de geweekte shiitakes met de wortel, knoflook en chilipeper in het hakbakje van een staafmixer. Hak de ingrediënten grof zodat de stukjes zo groot zijn als een rijstkorrel.

Meng het anijspoeder, de fijngesneden kool en de gochujang erdoor.
Leg een geblancheerd koolblad op je snijplank met de stronk naar je toe. Schep 2 eetlepels van de vulling onderaan in het midden en vouw de zijkanten losjes over de vulling heen. Rol het blad op en steek er een cocktailprikker in om hem vast te zetten. Herhaal met de overige vulling en bladeren. Breng in je hotpot de umamibouillon aan de kook. Leg de koolrolletjes erin en kook deze in 5 minuten bijna gaar. Leg daarna de geschroeide tofu en enoki’s erbij en laat ze nog 5 minuten meekoken. Serveer de hotpot met kimchi en geroosterde rijstkorrels.

POTJE FONDUEN?

Hotpots

Met het nieuwste boek van culinair alleskunner Bas Robben leer je alles over de kunst van een goede hotpot en maak je zelf overheerlijke Aziatische hotpots.

Hotpot Bas Robben € 22,50 Uitgeverij Good Cook B.V.

 

 

 

Je vindt meer recepten in Fabulous Mama 3-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.