Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Verschillende

Verschillende soorten koffiebonen

Er zijn hele veel verschillende soorten koffiebonen. Het is het meest essentiële onderdeel voor je koffiemachine. De juiste koffiebonen kiezen is daarom erg belangrijk, maar hoe kies je de beste koffiebonen?

Verschillende soorten koffiebonen

Welke koffiebonen je het beste kunt kiezen is uiteraard afhankelijk van je smaak. Maar zo makkelijk is dat nog niet, gezien de grote hoeveelheid en verschillende smaken. Om die keuze makkelijker te maken vertellen we je graag meer over de verschillende soorten koffiebonen.

In totaal zijn er drie koffiesoorten: de Arabica, Robusta en Liberica. Er worden echter maar twee soorten geproduceerd voor consumptie. De Arabica en Robusta koffiebonen. De kwaliteit en opbrengsten van de Liberica zijn niet goed genoeg om deze ook te gebruiken voor consumptie.

Van alle koffiebonen komt het grootste gedeelte uit Brazilië. Dit komt voornamelijk door het ideale koffieklimaat. De grond hier is enorm vruchtbaar en dit proef je terug in de koffie.

Verschillende smaken koffiebonen

In totaal zijn er dus twee soorten koffiebonen op de markt: de Arabica en Robusta. Toch zijn er heel veel verschillende smaken koffiebonen. Dit heeft te maken met de branding en de verhoudingen tussen de twee soorten bonen. Deze koffiebonen worden namelijk ook in combinatie aangeboden, waardoor je nog meer verschillende smaken krijgt. Het branden van de koffie bepaald voor een groot gedeelte de smaak.

Sommigen kiezen liever voor cafeïnevrije koffie om wel de smaak van koffie, maar niet de effecten van de cafeïne te hebben. Er is keus genoeg. En allemaal even lekker! Bij koffiecentrale.nl bestel je heerlijke cafeïnevrije koffiebonen. Helaas kunnen wij niet voor jou bepalen wat de beste koffiebonen zijn. Dit is afhankelijk van jouw wensen, smaak en voorkeuren.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.