Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Met

‘Met een camera hield hij mij in de gaten’

Na negen jaar van angst en intimidatie durfde Carolien (36) de stap te zetten: ze vluchtte met haar kinderen uit huis. ‘Het keerpunt kwam toen mijn zoon mij op een middag zei dat hij veel meer van mij hield dan van papa. En dat hij bang was voor hem.’

‘Met een camera hield hij mij in de gaten’

“In het begin voelde het heel onwennig om vrij te zijn. Als ik boodschappen ging doen deed ik dat heel snel, want ik was gewend dat mijn man de tijd in de gaten hield en appte waar ik bleef als het langer duurde dan verwacht. Ik was gewend altijd op mijn hoede te zijn, op mijn tenen te lopen om hem niet boos te maken en me aan te passen aan zijn grillen. Langzaamaan begin ik steeds meer te ontspannen. Beetje bij beetje kom ik tot rust…”

Verliefd via de chatbox

“Het heeft jarenlang geduurd voordat ik deze stap durfde te zetten. Heel lang dacht ik dat het wel meeviel; ik werd niet wekelijks in elkaar geslagen. Mijn man is ‘maar’ drie keer echt gewelddadig geweest tegen mij. Toen draaide hij mijn arm achter mijn rug en greep hij me naar de keel. Eén keer ging hij zo tekeer dat de buren de politie hebben gebeld. Ik schaamde me ontzettend en was zo bang dat ik niks durfde te zeggen. Sindsdien deed ik alles om te voorkomen dat hij weer zo boos zou worden.

 

In de Fabulous Mama 3-2022 lees je meer over het verhaal van Carolien. Deze bestel je hier! 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.