Als je kinderen even tv mogen kijken, wil je natuurlijk wel dat ze een goede serie kijken. Wij zetten onze 15 favoriete kinderseries voor je op een rij. Zo weet je zeker dat de tv-tijd goed besteed wordt. En deze programma’s zijn zó leuk, dat je gegarandeerd zelf ook meekijkt.

Tip: Kijk voor meer programma’s in de categorie Kind & Jeugd bij TVblik’s uitzending gemist.

1Phineas en Ferb

Twee broertjes verzinnen elke dag van de zomervakantie een ambitieus project, zoals het bouwen van een achtbaan of een ruimteschip. Ondertussen probeert hun oudere zus hen te verklikken bij ‘mam’ en gaat huisvogelbekdier Perry als undercoveragent op jacht naar slechterik dr. Doofenschmerz.

Vanaf 6 jaar

2Vrije teugels

Als de 15-jarige Zoe op vakantie het zwarte paard Raven ontmoet, heeft ze haar roeping gevonden. Helaas vindt haar moeder het geen goed idee dat Zoe leert paardrijden. En dan zijn er ook nog paardendieven actief in het Engelse dorpje waar de familie verblijft…

Vanaf 9 jaar

3SpongeBob Squarepants

Kunnen we kinderen? SpongeBob is al vele jaren mateloos populair. De zeespons die woont in een ananas en werkt bij de Korstige Krab verovert met zijn avonturen de harten van allerlei soorten kijkers. Verrassend populair onder studenten, maar zeker ook leuk voor je kinderen.

Vanaf 7 jaar

4Girl meets world

Als je opgegroeid bent in de jaren ’90 heb je waarschijnlijk weleens naar Boy meets world gekeken. Nu is er een vervolg, waarin Cory en Topanga inmiddels zelf een dochter van 14 hebben. Net als haar ouders leert zij elke aflevering een belangrijke les over volwassen worden.

Vanaf 8 jaar

5A series of unfortunate events

De Baudelaire-kinderen worden na de mysterieuze dood van hun ouders ondergebracht bij Graaf Olaf, een ver familielid. Deze graaf heeft weinig interesse in de zorg voor de kinderen, maar des te meer in het familiefortuin. Zal het de Baudelaires lukken om zijn gemene plan te stoppen?

Vanaf 10 jaar

6Masha en de beer

Deze Russische serie vertelt het verhaal van Masha, die in het bos woont met allerlei dieren. Ze wordt voor allerlei ongelukken behoed door een vaderlijke beer. Het verhaal is gebaseerd op een oude Russische volksvertelling.

Vanaf 4 jaar

7Buurman & Buurman

De twee klussende buurmannen die constant ongelukken maken zijn razend populair bij kinderen. De film was een groot succes en ook de serie is al vele jaren favoriet. Wist je trouwens dat Nederland het enige land is waar de buurmannen praten?

Vanaf 3 jaar

8The magic school bus

Leren wordt leuk met juf Frizzle en haar klas. Met de magische schoolbus gaan zij op schoolreis langs allerlei bijzondere plekken. Zo komen ze in de ruimte, gaan ze naar het verleden en maken ze zelfs een tripje door het menselijk lichaam.

Vanaf 6 jaar

9The adventures of Figaro Pho

Figaro is een klein jongetje dat eigenlijk overal bang voor is. Samen met zijn robothondje gaat hij de ene na de andere fobie aan, altijd op een bijzonder inventieve en fantasievolle manier. Leuk om te kijken als je kindje vaak bang is.

Vanaf 7 jaar

10The Furchester Hotel

Voor liefhebbers van Sesamstraat en The Muppets is deze serie absoluut een aanrader. Elmo gaat zijn monsterfamilie helpen in het Furchester Hotel, waar telkens weer een nieuw probleem moet worden opgelost. Zowel oude bekenden als nieuwe personages passeren de revue.

Vanaf 2 jaar

11Puffin Rock

Oona is een jonge papegaaiduiker, die samen met haar babybroertje en hun vriendjes op Puffin Rock woont. Hier beleven ze elke dag een bijzonder avontuur. Daarbij leren ze van alles over vriendschap, familie en de natuur.

Vanaf 4 jaar

12De sprookjes van Grimm

In deze Duitse serie wordt elke aflevering een van de sprookjes van Grimm verbeeld. Behalve oude favorieten, zoals Doornroosje en De gelaarsde kat, krijgen ook onbekendere verhalen aandacht. Met bijna een uur per aflevering zijn het bijna een soort films, maar zeker de moeite waard.

Vanaf 6 jaar

13Kleine prinses

De kleine prinses is behoorlijk nieuwsgierig en maakt daardoor regelmatig bijzondere avonturen mee. Samen met haar ouders, de medewerkers van het paleis en natuurlijk haar trouwe koninklijke huisdieren weet ze elke keer weer iets geks te verzinnen om te doen.

Vanaf 3 jaar

14Brugklas

Brugklas was de eerste scripted reality-serie voor kinderen op de Nederlandse televisie. We volgen de kinderen in de brugklas van het Willem Alexandercollege tijdens hun eerste jaar op de middelbare school. Leuk als voorbereiding voor je kinderen in groep 7 of 8.

Vanaf 10 jaar

15De taarten van Abel

Al jaren op de buis, maar nog altijd steengoed. Elke week staat er een kind centraal dat graag een taart voor iemand wil bakken. Meestal zit hier een bijzonder verhaal achter, en dat weet banketbakker Abel als geen ander naar boven te halen.

Vanaf 6 jaar

Nooit meer iets missen? Met een abonnement op de fabulous mama heb jij hem altijd als eerste in huis.