Een dagje naar de binnenspeeltuin is het perfecte uitje als het buiten giet van de regen. Terwijl de kids hun energie kwijt kunnen, kan jij rustig achterover zitten met een bakkie koffie en je favoriete magazine. Keuzestress welk indoor speelparadijs je moet kiezen? Dit vinden wij de leukste 14 binnenspeeltuinen, verspreid over heel Nederland.

1Ballorig – door heel Nederland

Ballorig is een grote keten met indoor speelparadijzen, met 39 vestigingen in Nederland. Iedere vestiging heeft andere speeltoestellen, maar ze hebben allemaal een klimrek, ballenbakken en glijbanen.

Entreeprijzen variëren tussen de €7,50 en €8,50, maar voor begeleiders is de entree gratis. Je kan je tickets ook online kopen via de website. Daarnaast heeft Ballorig een leuke app waarmee je punten kan sparen voor gratis entree en korting op speelgoed of het restaurant.

Zelf even geen tijd om met je kind de indoor speeltuin in te duiken? Ballorig biedt ook een speciaal oppasarrangement aan. Geen oppas? Dan kan het netwerk van Babysits ingeschakeld worden. De oppas geeft in het profiel op de oppascommunity aan dat ze de mogelijkheid bieden om op te passen in Ballorig. Ouders kunnen dit eveneens aangeven in hun profiel op de site. Handig, toch?

2Orchideeënhoeve in Luttelgeest (Flevoland)

De Orchideeënhoeve is eigenlijk één groot overdekt tropisch paradijs, met daarin een speeltuin. Deze speeltuin is hetzelfde als een buitenspeeltuin, maar dan overdekt. Zo vind je er een zandbak, water om mee te kliederen, een wip en een glijbaan.

Naast de speeltuin heeft het park de grootste vlindertuin van Europa. Ook vind je er tropische planten én dieren, en kunnen de kids zich vermaken bij een theatershow. Hou er rekening mee dat de orchideeënhoeve qua spelen vooral leuk is voor kinderen vanaf 4 jaar. Pas met jongere kinderen op met al het water in deze speeltuin.

Entree voor kinderen tot en met 3 jaar is gratis. Voor je kids tot en met 12 jaar betaal je €8. Voor jezelf betaal je hier een stuk meer: €14. Bestel je de tickets online, dan bespaar je €0,50 per persoon.

3Binnenspeeltuin Monkey Town – heel Nederland

Monkey Town is een van de grootste binnenspeeltuinketens van Nederland. Met ruim 40 vestigingen door het hele land zit er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Naast klim- en klauterrekken, vind je er ballenbakken, trampolines, springkussens en natuurlijk superlego.

Veel vestigingen van Monkey Town bieden (tegen extra betaling) leuke extra’s. Denk hierbij aan lasergamen, indoor golfen, een spannend klimparcours, een escaperoom voor kinderen en buitenspeeltuinen.

Voor kinderen tot 17 jaar betaal je €7,50 entree. Als begeleider mag je gratis naar binnen. Van maandag- t/m vrijdagochtend geldt een speciaal peutertarief van €4,50 voor kinderen tot 3 jaar.

4Candy Castle in Amsterdam (Noord-Holland)

Bij Candy Castle waan je je in een groot snoepparadijs. Bij deze binnenspeeltuin vind je onder andere klimrekken, ballenbakken, tunnels en glijbanen. Voor kinderen tot 4 jaar is er een aparte minizone.

Ook vind je er een minikartbaan. Jouw kleine Verstappen kan hier lekker rondscheuren. Daarnaast worden iedere week op een aantal dagen extra activiteiten georganiseerd, zoals knutselen, cupcakes maken en een Bingo.

Voor kinderen tot 1 jaar betaal je €2,50 entree. Van 1 tot 12 jaar is de entreeprijs €8. Per kind mag er één volwassene gratis naar binnen. Ben je met meer? Dan betaal je €3,- per extra volwassene. Op maandag- en dinsdagochtend is er een gereduceerd peutertarief.

5KidZcity in Utrecht (Utrecht)

KidZcity is niet alleen een binnenspeeltuin, maar bijna een overdekte kermis. Naast verschillende speeltoestellen, klimrekken en ballenbakken, vind je er een draaimolen, botsauto’s, reuze glijbanen, een kindertreintje en nog veel meer. Voor kinderen tot en met 4 jaar is er een speciale pamperhoek.

De entree is voor kinderen tot en met 3 jaar helemaal gratis. Vanaf 4 jaar betaal je €11,50, evenals voor begeleiders en volwassenen.

6Kids Wonderland in Molenschot (Noord-Brabant)

Kids Wonderland is een binnen- en buitenspeeltuin voor kinderen tot 12 jaar. Aan de entourage is veel aandacht besteed: je bevindt je op een groot piratenschip en een wonderbaarlijk ‘eiland’. Je vindt er verschillende klimdoolhoven, een ballenbak, glijbanen, de ‘bubbelbaan’ en meer.

Klaart het weer op? Dan heb je hier buiten ook nog ruim 3.000 m2 aan speelplezier. Ideaal wanneer het weer flink schommelt.

De entree voor kids t/m 4 jaar is €8, daarna betaal je €9. Voor ouders en begeleiders is de entree €3.

7Klok’uus in ’s-Heer Arendskerke (Zeeland)

Klok’uus is een binnenspeeltuin met een buitenspeelweide. Binnen vind je verschillende klimtoestellen, een touwenparcours, een loopbrug op 6 meter hoogte en een freefall-glijbaan. Voor kinderen tot 4 jaar is er een aparte speelhoek met ballenbak, eigen trampoline en een mini-klimrekje.

Is het mooi weer? Dan kan je bij Klok’uus dus ook lekker naar buiten. Zo is er een klimparcours, zijn er bungeejump trampolines en heb je een skelterbaan. Ook is er weer aan de kleintjes gedacht. Zij hebben een eigen speeltuintje met een zandbak en speelhuisje.

Entree voor kinderen tot 2 jaar is gratis, evenals voor volwassenen. Voor kinderen vanaf 2 t/m 15 jaar betaal je €7,50.

8Avontura – door heel Nederland

Avontura is een binnenspeeltuinketen met verschillende vestigingen in Nederland. De speeltuinen zijn ingedeeld in verschillende speelpleinen met ieder hun eigen thema. Zo heb je een klauterplein, een ballenkanonnenplein en een plein met interactieve games.

Verder vind je een snowglider waarop je met een band van een hoge glijbaan sjeest. Ook is er in sommige vestigingen een rodelbaan en een raceparcours met elektrische auto’s.

Entree voor baby’s (0 jaar) en volwassenen is gratis. Voor kinderen vanaf 1 jaar betaal je €7,95.

9Bubbeljungle – Leiderdorp (Zuid-Holland)

De Bubbeljungle is een grote binnenspeeltuin met het thema ‘onderzee’. Er zijn verschillende klimtoestellen, ballenbakken, glijbanen en trampolines. Voor de kleintjes is er een aparte peuterhoek, met eigen ballenbak en zacht speelgoed.

Tegen extra betaling kan je bij de Bubbeljungle gebruik maken van het klimparcours, samen een potje glow-in-the-dark midgetgolf spelen of lasergamen.

Entree voor kinderen is €7,95, volwassenen mogen gratis naar binnen. Doordeweeks betaal je in de ochtend een peutertarief van €4,50 voor kinderen tot 3 jaar. Met een spaarkaart kan je sparen voor gratis entree.

10Plopsa indoor Coevorden – Dalen (Drenthe)

Plopsa indoor is the place to be als je kids helemaal gek zijn van de studio-100 figuren. Het park staat helemaal in het teken van Plopsaland. Zo vind je de Bumbamolen en -speeltuin, kan je K3-discodansen, schreeuw je de longen uit je lijf in de Wickie de Viking achtbaan en is er een heuse Anubis-attractie.

Ook treedt Bumba elke dag op in het Theater. Naast elektrische attracties, zijn er diverse klimtoestellen, vind je een ballenbak, een grote glijbaan en nog veel meer. Het overdekte speelparadijs is maar liefst 10.000 m2.

Entree voor kinderen kleiner dan 85 cm is gratis. Tussen de 85 en 99 cm betaal €10,99 en voor personen groter dan 1 meter betaal je €19,99. Is je kindje op de dag dat je langsgaat jarig? Dan mag hij gratis naar binnen (tot 11 jaar). Parkeerkosten zijn overigens ook nog eens €10,-

11Sanjesfertier – Faenwâlden (Friesland)

Sanjesfertier in Friesland is een binnen- en buitenspeeltuin, inclusief dierenpark. Binnen vind je diverse speelhoeken, waaronder een klimwand, springkussens en midgetgolf. Ook kunnen de kids ‘griezel-apenkooien’ in het donker. Voor de kleintjes tot 4 jaar is er een aparte speelhoek met ballenbak, blokken, loopfietsjes en een draaimolen.

Als het mooi weer is, kan je buiten ook van alles beleven. Zo is er een grote speeltuin met diverse speeltoestellen. Verder zijn er bij Sanjesfertier verschillende dieren te vinden. Van boerderijdieren, zoals schapen en konijnen, tot wilde dieren, zoals neusberen en de Wallaby.

Kinderen t/m 1 jaar mogen gratis naar binnen. Voor kinderen vanaf 2 jaar en voor volwassenen betaal je €9,25.

12Giga Konijnenhol – Beerze (Overijssel)

Het Giga Konijnenhol is een indoor speeltuin waar je van alles kan beleven. In het konijnenhol, dat bedekt is met een écht grasdak, vind je onder andere een klimtoren, bounce-netten, glijbanen, springkussens, een ballenbak en nog veel meer. ’s Middags word je vermaakt met een theatervoorstelling.

De speeltuin heeft verschillende verdiepingen waar je niet alleen kan spelen, maar ook lekker kan kleuren en knutselen. Naast de binnenspeeltuin, is er ook een zwemparadijs en bowlingbaan. Hier kan je tegen extra betaling gebruik van maken.

Voor kinderen tot 1 jaar is de entree gratis. Voor Kids is de entreeprijs €7,- en volwassenen betalen €2,50. Hou er rekening mee dat het Giga Konijnenhol gesloten is op maandag, dinsdag en donderdag.

13KidsZoo – Noordwijkerhout (Zuid-Holland)

KidsZoo in Noordwijkerhout is een 2.000 m2 indoor speeltuin. Je vindt er onder andere een klimdoolhof, trampolines, een ballenbak, tunnels en glijbanen. Ook is er een escaperoom voor kinderen en worden regelmatig workshops, speurtochten en andere leuke extra’s georganiseerd.

Voor de ouders is er een relaxte loungehoek met steigerhouten meubels, gratis wifi, actuele magazines en eredivisie live. Handig om rekening mee te houden: om maandagen is KidsZoo dicht, behalve tijdens schoolvakanties.

Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen. Voor kinderen tot 12 jaar betaal je €7,50 en voor begeleiders kost de entree €3. Met een spaarkaart kan je sparen voor gratis entree.

14Wamelland – Wamel (Gelderland)

Wamelland is een 2.100 m2 grote binnenspeeltuin. Je kan er glijden van de 6 meter lange glijbaan, springen op het grote hondenspringkussen of torens bouwen in de blokkenhoek. Ook is er een spookhuis en een power tower. Voor kinderen van 2 tot 4 jaar is er een aparte peuterruimte.

Voor baby’s is de entree gratis, daarna betaal je €6,50 per kind tot 14 jaar. Voor volwassenen kost de entree €2. Op woensdag- en vrijdagochtend geldt het vroege vogels tarief. Je betaalt dan slechts €4 voor de kids en €1 voor jezelf.

Fabulous mama altijd als eerste ontvangen?
Probeer nu een proefabonnement voor slechts €12,50 >