Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Buitenspelen in de tuin: originele ideeën voor je kinderen

Het is weer lente, de zonnestralen komen tevoorschijn en alles kleurt weer mooi groen! Dat betekent dat je je kinderen weer lekker in de tuin kunt laten spelen. In onze huidige maatschappij ligt er steeds meer druk op de digitale wereld. Kinderen leren al snel werken met een tablet of mobiel. Daar is, met mate natuurlijk niets mis mee. Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling en de motorische vaardigheden van het kind. Met deze originele tips maak je het buitenspelen in eigen tuin net wat leuker!

Wees creatief en maak gebruik van de natuur

Buitenspelen

Een tuin bevat veel soorten natuurlijk materiaal, hiermee kun je veel leuke dingen doen! Creëer letters en cijfers van de materialen die je vind, bijvoorbeeld van grassprieten, bloemen of takjes. Ook kun je stenen uit de tuin halen om ze vervolgens te schilderen of om er een spelletje boter-kaas-en-eieren mee te spelen. Voor de wat grotere kinderen onder ons is het ook leuk om samen een fotoshoot te houden in de tuin. Gebruik de tuin als het decor, bedenk een leuk thema of trek je mooiste kleren aan. Kies vervolgens een mooi plekje uit in de tuin. Dit kan bij een mooi bloemenperkje zijn of bij een klein tuinsetje. Met een klein tuinsetje kun je leuk spelen met verschillende hoogtes. De een gaat zitten op de stoel of tafel en de ander gaat er naast staan.

Kweek je eigen groente en fruit

Iets waar een kind zich een langere tijd mee kan vermaken, is het kweken van eigen groente en fruit. Een super leuke en educatieve manier om aan je kinderen te laten zien hoe alles groeit en het vervolgens op het bord beland. Je kunt er voor kiezen om een moestuinbak of om voor een andere kweekbak te kiezen. Wat ook mogelijk zou zijn, is dat je je kinderen een stukje tuin geeft wat ze kunnen verzorgen. Zorg er ook voor dat je verschillende soorten gereedschap hebt waarmee je de moestuin goed kunt onderhouden. Denk er wel aan dat dit kindvriendelijk gereedschap moet zijn.

Buitenspelen

Organiseer je eigen lente speurtocht

De lente is een mooi seizoen om op onderzoek uit te gaan in de natuur of in je eigen tuin. Voor kinderen valt er een heleboel te ontdekken. Ga samen met je kinderen op zoek naar de eerste tekens van de lente. Maak een soort stempelkaart met daarop allerlei verschillende soorten bloemen, planten, grassen en dieren die veel voorkomen in de lente. Tip! Neem een vergrootglas mee om alle dingen die je kind gevonden heeft goed te bekijken. Als je een vijver in de tuin hebt, kun je kijken of je al kikkerdril kunt vinden. Mocht je geen geschikte tuin hebben om een lente-speurtocht in te organiseren? Denk dan ook eens aan een nabijgelegen park. Houd je kinderen wel goed aan de hand in de buurt van water.

Na de speurtocht kun je lekker tot rust komen op je buitenstoelen voor het terras. Klets samen na over de leuke tocht met wat drinken en wat lekkers. Een mooie en fijne manier om nog dichter tot je kinderen te komen en om ze wat bij te brengen over de natuur!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.