Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Hoe

‘Hoe laat ik mijn kids wat meer los?’

Hoe kan ik mijn kinderen iets meer loslaten en toch controle houden? Of zijn ze eigenlijk nog te jong om zelf buiten te spelen?

‘Hoe laat ik mijn kids wat meer los?’

Mijn kinderen zijn 6 en 4 jaar. Steeds vaker komen er vriendjes en vriendinnetjes over de vloer en steeds vaker vragen de buurkinderen of die van mij buiten komen spelen. Ze willen dan naar het speeltuintje aan de overkant van onze straat. Ik durf ze niet alleen die kant op te laten gaan, moet en wil ze continu in de gaten houden. Andere ouders zijn daar veel makkelijker in, merk ik. Hoe kan ik mijn kinderen iets meer loslaten en toch controle houden? Of zijn ze eigenlijk nog te jong om zelf buiten te spelen?

Tip van de redactie

U gebruikt hier ‘moet en wil’, maar dat zijn twee verschillende dingen. Want het is een goede vraag; moet het zo of wil u het zo? Het feit dat leeftijdsgenootjes gewoon zelfstandig naar het speeltuintje gaan, geeft me het donkerbruine vermoeden dat de bescherming kennelijk niet moet.

Blijft over dat u het wil. Daarna volgt de vraag waarom u het wil. Vertrouwt u uw kinderen niet? Zijn ze grenzelozer dan andere kinderen? Of hebben we het hier over uw eigen angst misschien. Het doel van alle opvoeden is toewerken naar de eigen overbodigheid en dat op een manier die bij uw kind past.

Niet de manier die bij u past, anders bent u op hun veertiende nog steeds hun brood aan het smeren… En daarmee houdt u ze klein en komt de volwassenheid uiteindelijk als een mokerslag hun leven binnen.

Dit artikel komt uit een eerdere Fabulous Mama.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.