Het bedenken van een naam voor je baby kan best ingewikkeld zijn. Je hebt negen maanden de tijd om erover na te denken en je moet het ook nog eens worden met je partner. Een behoorlijke uitdaging. Dat vonden deze beroemde ouders ook. Zij kozen wel heel opvallende namen voor hun kinderen!

1Buddy Bear, Poppy Honey, Daisy Boo & Petal Blossom Rainbow – van Jamie Oliver

Het lijkt net alsof Jamie zijn nieuwe menu kaart introduceert, maar niks is minder waar. Deze spannende namen hebben hij en zijn vrouw aan de kinderen gegeven. Als zijn kinderen net zo zoet zijn als de namen klinken, zit Oliver wel gebakken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

❤️

Een bericht gedeeld door Jamie Oliver (@jamieoliver) op

2North West – van Ye West & Kim Kardashian

Ye (voorheen Kanye) en Kim moeten zich vast vergist hebben in het versje: ‘Oost, west, thuis best. Toch vertelde Kris Jenner dat de naam niks te maken heeft met een kompas. Volgens haar staat North gelijk aan de hoogste macht en verwijst dit naar het beste in Ye’s en Kim’s leven: een baby.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

West’s Christmas 🎄❤️

Een bericht gedeeld door North West official™️ (@___north.west___) op

3Bloem, Mensje & Zus – van Angela Schijf

Angela noemde haar eerste dochter Bloem. Over die naam waren de meningen al verdeeld, maar het kon er volgens het grote publiek nog mee door. Bij de tweede dochter wist iedereen dat Angela niet met een standaard naam zou komen. Toch is Mensje wel vergezocht. Daarna werd het jongste zusje, Zus, wel heel letterlijk genomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hoogtepunten waren er zeker het afgelopen jaar. Mijn werkleven was fantastisch. La Superba bij @tgmaastricht , de voorbereidingen voor Meisje van Plezier II, het 13e seizoen van Flikken Maastricht en niet te vergeten mijn eigen initiatief @klassiektogo dat een geweldige tournee had met 4 Jaargetijden. Dieptepunten? Natuurlijk, dat hoort erbij. De operatie aan mijn voeten, verdriet en afscheid in de familie, teleurstellingen en afwijzingen. Maar het grootste avontuur beleef ik toch altijd met mijn gezin. De dynamiek in zo’n ‘little gang’ is zelden wat je er van verwacht, maar het is geweldig om te zien hoe we altijd weer voor elkaar vechten, elkaar steunen en elkaar diep liefhebben. Ik ben zeer trots op onze meisjes die durven te luisteren naar hun hart. Trots op mijn man. Op het prachtige mens dat hij is. In 2019 gaan we gewoon op dezelfde voet verder, ben benieuwd naar wat het leven ons brengt. Ik hoop dat jullie, lieve volgers, veel gezondheid, liefde en geluk, zullen kennen. Maak er iets moois van ✨

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

4Moroccan – van Mariah Carey

Iedereen dacht altijd dat Mariah haar zoon vernoemde naar het land Marokko, maar we hebben al die jaren fout gezeten. Hij is namelijk vernoemd naar de bovenste etage van Mariah’s appartement in New York. De Marokkaanse inrichting inspireerde Mariah en ze werd in de ‘Moroccan room’ ten huwelijk gevraagd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Shutting down the slopes with demkids ❄🥰🎿😇 Keeping it festive despite my lingering cold 😩

Een bericht gedeeld door Mariah Carey (@mariahcarey) op

5Tom Kroes – van Wolter Kroes

Eigenlijk is de naam die Wolter aan zijn zoon gaf geniaal. Op het eerste gezicht is Tom een hele normale naam. Totdat je zijn vaders achternaam erachter plakt en hij spontaan de Nederlandse Tom ‘Kroes’ (Cruise) wordt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mijn grote kleine vriend en grote liefde @thomasvalentijnkroes net terug van de scouting

Een bericht gedeeld door wolter Kroes (@wolter_kroes) op

6Limoni – van Jochem Myjer

Cabaretier Jochem Myjer noemde zijn dochter Limoni. In Nederland is de naam wel bijzonder, maar heeft het geen gekke betekenis. In Italië kijken ze wel een beetje gek op. Het Italiaanse woord Limoni betekent namelijk citroen. Lief zoet… uhm, zuur kindje!

7Blanket – van Michael Jackson

Michael Jackson zal zo’n warm gevoel bij zijn derde kind hebben gekregen, dat hij alleen nog maar aan dekentjes kon denken. De officiële naam van Blanket is eigenlijk Prince Michael III. Alle drie zijn kinderen dragen de naam Michael. Ja, ook zijn dochter Paris.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#throwback 🖐🏼

Een bericht gedeeld door Blanket Jackson (@blanketjackson7) op

8Goud – van Gers Pardoel

Het eerste kind van de rapper Gers Pardoel bracht hem zoveel rijkdom, dat hij zijn kind Goud noemde. Weer eens iets anders dan een gouden plaat…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

4L

Een bericht gedeeld door Jikushimeikito 5 (@gers_pardoel) op

9Pilot Inspektor – van Jason Lee

Jason verzon de naam na het beluisteren van het nummer He’s Simple, He’s Dumb, He’s the Pilot van de indie rockband Granddaddy. Met deze naam moet zijn zoon wel piloot worden. Of anders inspecteur…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

you can restring a pair of shoes , u cant restring a person ! !

Een bericht gedeeld door 🇮🇪 (っ◔n◔)っ𝕙𝕦𝕤𝕜… 𝙖𝙠𝙖 (@pilotinspektorlee) op

10Moon Unit & Diva Thin Muffin – van Frank Zappa

Je kind naar eten vernoemen is not done, ook al ben je dol op muffins. De naam Moon Unit is niet veel beter. Tegenwoordig is het een stuk normaler om je kinderen een bijzondere naam te geven, maar Frank Zappa bedacht dit in de jaren ’60 en ’70 al!

11Audio Science – van Shannyn Sossamon

Shannyn besloot samen met haar man dat ze geen naam wilde geven aan hun zoon, maar een woord. Daarom doorzochten ze meerdere keren het woordenboek en besloten hun baby Audio Science te noemen. Doordat iedereen hierover viel, vertelde Shannyn dat het wel afgekort zou worden naar ‘Sci’, als in ‘Simon’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

She’s such a cute mommy! #ShannynSossamon #AudioScienceClayton #MortimerSossamon

Een bericht gedeeld door ~~Delilah McCord~~ (@bellamccordx3) op

12Tu Morrow – van Rob Morrow

De Amerikaanse acteur heeft wel wat uit te leggen met deze bijzondere naam. Hij zei: “My wife’s first name is Debbon and her last name is Ayer, so we wanted to carry on the tradition. So her name is Tu Morrow.” Wij snapten hem niet, maar het schijnt aan Robs gevoel voor humor te liggen…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The look of “if u think I’m sharing, your wrong”. TSM

Een bericht gedeeld door Rob Morrow (@officialrobmorrow) op

13Xess Xava – van Yolanthe Sneijder – Cabau

Het zoontje van Yolanthe en voetballer Wesley kreeg een naam waar heel Nederland even van onderste boven was. Als je het probeert uit te spreken, struikel je over de letters. De gedachte achter de naam is wel mooi. Alle letters van de naam Xess komen van belangrijke personen in het leven van het stel. De naam Xava is afgeleid van Xavier, de overleden vader van Yolanthe.

14Apple – van Gwyneth Paltrow & Chris Martin

Is het een smartphone, is het een tablet? Nee, het is de dochter van Gwyneth en Chris. Gwyneth is dol op fruit en vond een appeltje zo zoet, dat ze hun baby Apple noemde.

15Vegas – van AfroJack

AfroJack mag dan wel tot de beste dj’s van de wereld behoren, de keuze voor de naam van zijn dochter is op zijn minst bijzonder te noemen. Je kan steden soms iets te letterlijk nemen, en daarom noemde AfroJack zijn dochter Vegas.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

HAPPY NEWYEAR!❤️😘

Een bericht gedeeld door Amanda Balk-Tsatsos (@amandabalk_tsatsos) op

16Jermajesty – van Jermaine Jackson

Iedere ouder behandelt zijn kind af en toe als prins en prinses. Jermaine Jackson besloot zijn zoon wel een hele koninklijke naam te geven: Jermajesty. Het bedenken van bijzondere namen zit in de familie….

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Old picture back when we were in Macau aha #tbt

Een bericht gedeeld door Jermajesty Jackson (@jermajestyjjackson) op

17Kal-El – van Nicholas Cage

De obsessie van Nicholas voor bepaalde superheldenfilms is opmerkelijk. Zijn achternaam liet hij van ‘Coppola’ veranderen in ‘Cage’, als eerbetoon aan Luke Cage. Daarna noemde hij zijn zoon Kal-El, naar de echte naam van Superman.

18Moxie Crimefighter – van Penn Jillette

Een tweede naam, daar kijkt toch niemand naar? Penn’s dochter werd niet gespaard en kreeg als tweede naam Crimefighter. De illusionist hoopt vast dat zijn dochter de misdaad gaat bestrijden.

19Rembrandt Tycho – van Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka heeft iets teveel naar de nachtwacht gekeken en besloot haar zoon Rembrandt te noemen. Tycho, de vader van Rembrandt, is kunstenaar. Snap je de link al?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

La Dolce Vita

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op