Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

nijntje-boekje en -knuffels voor Sikkelcelfonds

Op 19 juni is het Wereld Sikkelceldag. Als ambassadeur van het Sikkelcelfonds, zet nijntje zich in om de strijd tegen sikkelcelziekte een steuntje in de rug te geven. Er is een boekje over nijntje en nina uitgebracht en er verschijnen knuffels van de twee vriendjes, waarvan de opbrengsten naar het Sikkelcelfonds gaan.

Jaarlijks worden er wereldwijd driehonderdduizend kinderen geboren met sikkelcelziekte. Zonder behandeling wordt 75% van deze kinderen niet ouder dan vijf jaar. Nu komt nijntje met knuffels en een boekje, waarmee geld ingezameld wordt voor het Sikkelcelfonds. De opbrengst van de verkopen gaat naar onderzoek naar een genezing van sikkelcelziekte. Het doel is om in totaal 1 miljoen euro op te halen.

Wat is sikkelcelziekte?

Sikkelcelziekte is de meest voorkomende erfelijke bloedziekte ter wereld. Bij sikkelcelziekte zijn de rode bloedcellen, die normaal rond zijn, sikkelvormig oftewel gelijkend op een halve maan. Vandaar de naam sikkelcelziekte. Kenmerken van de ziekte zijn ernstige bloedarmoede, ondragelijke pijnaanvallen en een verhoogde kans op ernstige infecties. Na verloop van tijd beschadigen de organen in het lichaam onherstelbaar.

Wereldwijd lijden ongeveer dertig miljoen mensen aan sikkelcelziekte. Elk jaar komen hier kinderen bij. Zonder behandeling wordt 75% van deze kinderen niet ouder dan vijf jaar. Ook in Nederland zijn er duizenden patiënten die een behandeling nodig hebben. Door stamceltransplantatie of gentherapie kunnen zij potentieel genezen. Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek van groot belang. Helaas is sikkelcelziekte relatief onbekend, waardoor er niet genoeg middelen beschikbaar zijn voor het verrichten van het broodnodige, baanbrekende onderzoek. Het Sikkelcelfonds zet zich in om deze ziekte onder de aandacht te brengen en nijntje wil hen hierbij helpen.

nijntje en nina boekje

Het nieuwe kartonboekje nijntje en nina, beste vriendjes is speciaal ontwikkeld voor het Sikkelcelfonds. In dit lieve boekje over vriendschap zie je dat nijntje en nina graag samen spelen en vaak bij elkaar logeren. Zelfs in hun dromen komen ze elkaar tegen!

nijntje en nina, beste vriendjes is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel en online. De opbrengst gaat naar het Sikkelcelfonds.

nijntje en nina, beste vriendjes

 

nijntje en nina knuffels

De nijntje en nina knuffels zijn een mooie aanvulling op het boekje over de twee vriendinnen. De knuffels hebben een sikkelvormige maan in hun handen: een symbolische verwijzing naar sikkelcelziekte.

De knuffels nijntje met maan en nina met maan zijn vanaf 19 juni verkrijgbaar bij het Centraal Museum (Utrecht), de winkel van nijntje (Amsterdam en Maastricht) en bol.com. Vanaf 22 juni zijn de knuffels verkrijgbaar in de boekhandel en via meerdere online kanalen. De opbrengst gaat naar het Sikkelcelfonds.
zittende nijntje - sikkelcelziekte 25 cm

Sikkelcelziekte. Te pijnlijk om niet te kennen.

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.
Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.