Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Slimme

Slimme gadgets een uitkomst bij jonge ouder

We weten allemaal dat jonge ouders, dagelijks voor veel uitdagingen komen te staan. Je vliegt van links naar rechts en hebt het gevoel dat je overal, tegelijk moet zijn. Uit een landelijk onderzoek dat thuisbeveiligingsbedrijf Ring heeft uitgevoerd onder jonge ouders, blijkt dat slimme gadgets kunnen helpen om druk te verlichten. De meesten denken dat slimme gadgets kunnen helpen het gevoel van controle terug te krijgen, door oplossingen te bieden om te multitasken. Met name videodeurbellen, alarmsystemen, en buitencamera’s zijn voor nieuwe ouders een uitkomst, waarbij deze apparaten zowel gemoedsrust bieden als een manier om herinneringen met het gezin vast te leggen.

Slimme gadgets een uitkomst bij jonge ouder

Je kent het wel: je hebt je handen vol en er wordt aangebeld door de pakketbezorger of de buurvrouw komt gezellig op visite. De overgrote meerderheid van de jonge ouders beweert dat een videodeurbel helpt om dit soort problemen te verminderen. Zeven op de tien ouders krijgen pakjes aan huis wanneer dat eigenlijk niet uitkomt en bijna de helft van de ouders heeft moeite om tijd te vinden om zelfs maar de deur te openen. Met een videodeurbel kun je vanaf je telefoon de deur beantwoorden, zo hoef je bijvoorbeeld het voeden of verschonen van de baby niet te onderbreken. Hetzelfde geldt voor de pakketbezorger, door middel van de videodeurbel communiceer je eenvoudig met de bezorger en vraag je hem het pakketje voor de deur neer te leggen.

Slimme

Beveiligingsapparatuur

Tegenwoordig worden deze gadgets lang niet altijd gezien als pure beveiligingsapparatuur. De helft van de ondervraagde ouders van jonge kinderen vindt apparaten aantrekkelijk om belangrijke gebeurtenissen die ze hebben gemist, zoals de eerste stapjes van hun kind, tóch te beleven. Slimme thuiscamera’s zijn volgens velen dan dus ook geschikt om grappige of dierbare momenten opnieuw te bekijken. Tweederde controleert zelfs regelmatig via een (slimme) beveiligingsinstallatie of door zelf te kijken of het huis en de tuin vrij zijn van gevaren. Daarnaast vindt meer dan de helft van de ouders het geruststellend om een oogje in het zeil te houden op hun eigendommen, via een binnencamera.

Op zoek naar een slimme gadget, check hier het assortiment van Ring.

Het onderzoek is in mei 2022 uitgevoerd door Panelwizard Direct in opdracht van Ring, onder 703 Nederlandse ouders met kinderen van maximaal 3 jaar oud.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ring.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.