Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Stichting

Stichting Dapper Kind lanceert het BOZ-Boek

Voor een kind is een ziekenhuisopname of langdurige zorg ingrijpend. Niet alleen als het kind zelf ziek is, maar ook als het om een broer, zus of ouder gaat. Daarom lanceert Stichting Dapper Kind het BOZ-Boek, speciaal voor kinderen met een ouder, broer of zus die acute of langdurige zorg nodig heeft.

Stichting Dapper Kind lanceert het BOZ-Boek
Het dagboek voor kinderen met een ernstig of langdurig ziek gezinslid

Het BOZ-Boek is een dagboekmap waarin kinderen hun ervaringen kwijt kunnen als een gezinslid ernstig of langdurig ziek is. Kinderen kunnen er in schrijven of tekenen. Er zijn ook speciale stickers, de BOZ-Plakkers, om op te plakken en insteekmapjes om kaarten of andere aandenkens in te bewaren. In het boek staan ook ervaringen van andere kinderen in vergelijkbare situaties.

Stichting Verwerken en herinneren

Ernstige ziekte heeft impact op het hele gezin. Kinderen krijgen in zo’n situatie veel te verwerken: ze maken zich zorgen om de zieke, hun normale weekritme verandert en er is vaak minder tijd en aandacht voor hen dan ouders zouden willen. In het BOZ-Boek kunnen kinderen hun ervaringen kwijt. Niet alleen om hun hart te luchten, maar ook om bijvoorbeeld met papa en mama te praten over wat ze meemaken of om terug te kijken als het wat rustiger is.

Gratis verkrijgbaar

Van het BOZ-Boek zijn twee versies verkrijgbaar: één voor kinderen met een broertje of zusje op de neonatologie en één voor kinderen met een ouder of grotere broer of zus die zorg nodig heeft.
De dagboeken zijn tegen verzendkosten te bestellen via de website van Stichting Dapper Kind. Daarnaast liggen ze klaar bij deelnemende neonatologie- en kinderafdelingen, organisaties voor kinderthuiszorg en ziekenhuizen in Nederland.

Meer informatie op dapperdagboek.nl

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.