Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Schermtijd

Tips hoe je de schermtijd van je kids in goede banen kan leiden

Veel ouders vragen zich af hoe ze de schermtijd van de kids in goede banen kunnen leiden. Mindy Brooks geeft een aantal door onderzoek ondersteunde tips over hoe je de schermtijd van jouw kids op een gezonde en veilige manier in balans kunt brengen. Brooks is expert op het gebied van kinderen en gezinnen bij Google en ontwerpt technologie die aansluit op de behoeften van gezinnen over de hele wereld.

Tips hoe je de schermtijd van je kids in goede banen kan leiden

Maak afspraken over het gebruik van toestellen

Als ouder wil je ook dat de kinderen buiten spelen en nieuwe hobby’s ontdekken. Brooks stelt voor om als ouder afspraken te maken over schermtijd: ‘Op die manier hebben jij en je kind van tevoren gecommuniceerd over de grenzen en verwachtingen. Maak bijvoorbeeld duidelijk afspraken wanneer telefoons moeten worden uitgezet of opgeborgen, of wat voor activiteiten voorrang krijgen op schermgebruik. Je kunt dan altijd teruggrijpen op deze afspraken en een schermalternatief aanbieden’, aldus Brooks.

Je kunt jouw kinderen ook helpen een goede balans te vinden door Family Link te gebruiken op een Chromebook of een Android-toestel. Met deze app kun je de schermtijd beheren of tijdslimieten instellen, de inhoud waartoe kinderen toegang hebben beperken en hun omgang met het medium zo sturen. En als het tijd is om van het scherm af te gaan en buiten te spelen, kun je met Family Link een apparaat op afstand vergrendelen.

Gebruik leerzame media samen

Met jouw hulp en begeleiding kan een Chromebook een handje helpen om de kids zinvolle leerervaringen te bieden. Wil je bijvoorbeeld de artistieke kant van jouw kind koesteren? Er zijn veel apps in de Google Play Store beschikbaar waarmee je een Chromebook kunt veranderen in een kunststudio om samen creatief aan de slag te gaan. Of kijk eens naar de honderden apps die een geweldig hulpmiddel kunnen zijn bij het leren, zoals educatieve spelletjes of e-boeken. De Teacher Approved-apps zijn hierbij een handige optie. Dit zijn leuke en leerzame apps voor kinderen die worden aangeraden door leerkrachten en specialisten op het gebied van onderwijs voor kinderen.

Als ouder speel je een belangrijke rol bij zowel het beheren als het begeleiden van het schermgebruik van je kind. Media kunnen een geweldig hulpmiddel zijn om contact te houden met vrienden en familie, te spelen, te leren en hun wereld te ontdekken. Probeer vaak te communiceren en blijf op de hoogte van wat jouw kind gebruikt, bekijkt of speelt. En door samen te overleggen en afspraken te maken, kun je zorgen voor een veilige en leuke ervaring!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.