Dit artikel is een gastblog van Go-Kids, de leukste uitjes-site voor ouders.

Hoi, wij zijn  Go-Kids, de leukste uitjes-site van Nederland! Wij gaan jullie dit jaar iedere maand voorzien van de leukste erop uit tips per provincie. Ideaal voor een dagje, weekendje of vakantie in de omgeving! Deze maand nemen we je mee naar de gezellige provincie Brabant, want daar brandt altijd licht!

Begin maart 2019 barstte natuurlijk het carnaval los in het gemoedelijke Brabant. In diverse grote steden zoals Den Bosch, Eindhoven en Breda waren er grote optochten. Maar ook buiten het spectaculaire carnavalsfeest is er in Brabant genoeg te beleven met je kids!

Eropuit in de provincie Brabant

In de hele provincie Brabant vind je natuurpoorten. Deze plekken zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Alle natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden en er is altijd een horecapunt, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

In de buurt van Eindhoven, in de Brabantse Kempen, is Natuurpoort TerSpegelt hét startpunt van een mooie tocht door een prachtige bourgondische grensstreek met een rijke historie.

Op de Cartierheide liet Napoleon zijn sporen na en de bossen vormden eeuwenlang het terrein van smokkelaars. Het landschap van de Kempen vertelt verhalen, maar biedt ook een oase van rust. Ga heerlijk samen met de kinderen fietsen of wandelen door het bos en op de Cartierheide. Voor kinderen is er een uniek Kabouterpad. Wil je liever wat meer actie? Bij Natuurpoort TerSpegelt starten diverse mountainbikeroutes en een ruiterpad.

In de regio Breda hebben een aantal natuurpoorten een bijzonder luisterverhaal!  De Legendejagers hebben een aantal verhalen binnen de Baronie van Breda tot leven gebracht. En er is geen een betere manier om deze verhalen te beleven, dan op de plekken zelf! De poorten staan namelijk  ín het gebied waar het verhaal zich afspeelde. Met je smartphone en QR-reader kunnen jullie de verhalen gratis luisteren. Pas op: ze zijn wel spannend!

In de buurt van Den Bosch vind je Natuurpoort Kasteel Heeswijk. Een prachtig startpunt voor een wandeling of fietstocht door de bossen, de lanen en velden van het landgoed. Geniet onderweg van de kronkelende rivier de Aa en de verschillende dieren die je tegenkomt.

Bij de kasteelwinkel kun je zelfs speciaal voedsel voor de dieren kopen, zodat je kinderen de kasteelkarpers en zwarte zwanen kunnen voeren! Binnen de kasteelmuren vind je ook nog brasserie Het Koetshuis, het ideale start-, rust- en/of eindpunt van je tocht.

En ander leuk (gratis) uitje in de natuur zijn de vele kabouterpaden en speelbossen van de provincie Brabant.  Kinderen kunnen er heerlijk spelen en ravotten en voor het gemak hebben wij van Go-Kids de leukste kindvriendelijke restaurants in de buurt van deze plekken voor je op een rij gezet.

Kijk hier voor een overzicht van de speelbossen en kabouterpaden in de buurt van Breda, Eindhoven en Den Bosch.

Uit eten met je gezin in Brabant

Wil je uit eten met je gezin? Op de Go-Kids site vind je per regio de leukste familie restaurants. Je vindt ze in de binnensteden maar ook midden in de bossen en op de leukste verborgen plekjes die je alleen kent als local. Onze medewerkers hebben per Go-Kids regio in Brabant een restaurant voor je uitgelicht.

In Den Hout, net buiten Oosterhout in de regio Breda, vind je restaurant de Koeckers. In dit supersfeervolle pannenkoekenhuis wanen jullie je in een magische wereld. Dit familierestaurant heeft zes themaruimtes met elk een eigen Koeckersverhaal. Kinderen kunnen hier fantastisch binnen- én buitenspelen!

Midden in hartje Den Bosch vind je de fantastische ontbijt-, lunch- en borrelbar Tof Koekie, waar ouders met jonge kinderen bijzonder welkom zijn! Op deze locatie kan je inclusief kinderwagen en overige spullen prettig zitten en genieten van een goede kop koffie of een heerlijk glas wijn.

Kinderen kunnen ondertussen lekker spelen in de speelhoek of zich uitleven op de speciale krijtmuur. Zelfs aan je baby is gedacht met een speciale babybox en een uitgebreide verschoonruimte. Wil je graag uit eten met je kids? Iedere zaterdag en zondag kun je bij Tof Koekie om 17.00 uur terecht. Zo zit je niet alleen in het restaurant en kunnen de kinderen toch op tijd naar bed.

In regio Eindhoven kan je het beste pasta’s, pannenkoeken en pizza’s eten bij restaurant Bij de Neut in Westerhoven. Terwijl de ouders lekker ontspannen genieten van een kop koffie en heerlijke appeltaart, kunnen de kinderen spelen in de klimtorens, glijbanen en kabelbaan van de binnenspeeltuin in de Neut. Voor de kinderen bestel je hier dan lekkere limonade in allerlei kleuren en Oerhollands snoepgoed.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke familierestaurants in de provincie Brabant. Je vindt ze eenvoudig via de Go-Kids site bij de categorie Eten en Drinken.

Overnachten in de provincie Brabant

Weekendje weg, een week er tussenuit, oftewel vakantie vieren in Brabant? Kies je dan voor een mooi vakantiepark, een kindvriendelijk hotel of wordt het die prachtig gelegen camping met vele faciliteiten? Brabant biedt vele mogelijkheden voor jou en je gezin!

Het GuestHouse Hotel is een heerlijk familie hotel in Kaatsheuvel op loopafstand van de Efteling (500 meter!). Het hotel heeft ruime kamers met bijzondere bedden voor de hele familie, een gave daktuin en een heerlijk restaurant.

In de zomer worden bed-time stories verteld, maar het leukste is toch wel dat kinderen hun eigen poppen en knuffels in kunnen checken! Dit hotel heeft verschillende leuke combinatie-aanbiedingen met de Efteling.

Recreatiepark TerSpegelt is een 5-sterren recreatiepark in Eersel voor het hele gezin!

Met uitgebreide faciliteiten als het SterrenStrand (een overdekt water- en speelparadijs), drie recreatieplassen en daarnaast een prachtige natuurrijke ligging in de Brabantse Kempen nabij de Belgische grens is TerSpegelt dé ideale plek voor een heerlijke vakantie of weekendje weg! Verblijf bijvoorbeeld in één van de fonkelnieuwe OutbackLodges Comfort. Dat is genieten in een luxe accommodatie waar comfort en kamperen perfect gecombineerd wordt.

Vlakbij Den Bosch vind je in een zeer bosrijke omgeving Vakantiepark Dierenbos. In en om het park is er altijd genoeg te beleven. Denk eens aan een dagje zwemmen in het binnenbad, buitenbad of de zwemvijver, maar ook voor een potje midgetgolfen of bowling kun je hier terecht.

Neem tussendoor even een pauze in het restaurant of breng een bezoekje aan een van de vele dierenverblijven op het park. In de buurt zijn veel mooie natuurgebieden en leuke dag-attracties te vinden, maar ook een boottocht door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch mag natuurlijk niet op het lijstje ontbreken.

Gratis paalkampeerplekken in Brabant

Speciaal voor avontuurlijk ingestelde kampeerders vind je door heel Nederland zogenaamde “paalkampeerplekken” ingericht. Dit zijn kleine kampeerplekken van Staatsbosbeheer waar je “wild” mag kamperen. Super leuk en super spannend, wel back to basic dus niet voor de allerkleinste kids! De provincie Brabant,  heeft verschillende van deze kampeerplekken.

Eropuit agenda Go-Kids

Ben je op op zoek naar een leuk event, gezellige workshop of te gekke kinderactiviteit? Check dan de Go-Kids agenda om te zien wat er allemaal te beleven valt van dag tot dag in jouw regio van jouw keuze!

Tot ziens in Brabant!