Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Zo creëer je een veilige leefomgeving voor je gezin

Zo creëer je een veilige leefomgeving voor je gezin

Wanneer je kinderen hebt doe je als ouders er alles aan om te zorgen dat ze veilig kunnen opgroeien. Dit kun je op heel veel manieren doen en er zijn een aantal zaken die kunnen bijdragen aan het creëren van een geborgen leefomgeving voor je kinderen.

Maak je huis kindvriendelijk en veilig

Een veilige leefomgeving creëer je al door te zorgen dat het huis waar je kinderen opgroeien veilig en kindvriendelijk is. Denk aan speciale stopcontacten, traphekjes, giftige schoonmaakmiddelen niet binnen handbereik en ook het plaatsen van voldoende rookmelders helpt mee met het vergroten van de veiligheid binnenshuis.

Regel de juiste verzekeringen

Iets wat ook erg belangrijk is en meedraagt aan een veilige leefomgeving en tevens zorgen wegneemt, is het regelen van de juiste verzekeringen. Bepaalde verzekeringen, zoals bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland maar is wel aan te raden. Het kan zijn dat jezelf of iemand anders binnen het gezin schade veroorzaakt bij een ander en dit kan leiden tot vervelende financiële gevolgen. Dit heeft uiteindelijk veel invloed op de rest van het gezin en dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering Allianz Direct te nemen.

Ook het hebben van een opstalverzekering is iets wat bijdraagt aan een veilige omgeving voor je gezin. Een opstalverzekering is een verzekering die bij schade aan alles wat vast zit aan je huis (muren, dak) door bijvoorbeeld brand, storm, waterschade en inbraak dekt. Een opstalverzekering vergelijken is raadzaam om te doen, zo kun je voor jouw situatie de beste opstalverzekering nemen.

Leer je kinderen over veiligheid

Hoe oud je kinderen ook zijn, je kunt maar beter zo vroeg mogelijk beginnen met je kinderen te leren over veiligheid. Geef ze al op jonge leeftijd bepaalde verantwoordelijkheden en daarnaast leer je ze praktische dingen zoals hoe je veilig kunt oversteken, dat ze nooit mee moeten gaan met vreemden en wat je kan doen in het geval van een noodgeval. Het is belangrijk om je kinderen bewust te maken van gevaren waardoor ze zelf ook voorzichtiger worden.

Zorg voor een gezonde leefomgeving

Een gezonde leefomgeving draagt ook bij aan een veilige leefomgeving. Zorg ervoor dat je huis schoon is, dat er voldoende wordt geventileerd, dat je kinderen niet in aanraking kunnen komen met giftige stoffen maar ook dat je gezond eten aanbiedt. Ook bewegen is van belang voor de gezondheid, zorg dat je als ouder het goede voorbeeld geeft.

Blijf in gesprek met je kinderen

Zorg dat je altijd in gesprek blijft met je kinderen, wees vooral een luisterend oor voor je kinderen. Geef ze het gevoel dat ze altijd met alles bij je terecht kunnen en dat ze hun zorgen kunnen uiten, neem je kinderen ook zeker serieus. Door dit al vanaf jong af aan te doen, creëer je een thuissituatie waar iedereen binnen het gezin zichzelf mag zijn en zich geborgen voelt.

Het creëren van een veilige en geborgen leefomgeving kan zowel praktisch zijn, door bepaalde zaken te regelen zoals een verzekering of het huis kindvriendelijk te maken, maar ook door kinderen voor te lichten over veiligheid en een luisterend oor te bieden wanneer daar behoefte aan is.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.