Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Moeder heeft stress tijdens kerstvakantie

5 fases die moeders tijdens de kerstvakantie doormaken

1. Joy to the world!

Yes, eindelijk vakantie! Uitslapen, geen gehaast, doen waar we zin in hebben en genieten van de feestdagen en elkaar. Je hebt grootse plannen: het kerstmenu staat op papier, leuke uitjes zijn gepland en je weet al precies welke films je wil kijken. Laat die kerstvakantie maar komen!

2. Waarom is het zo’n chaos?

Je had je verheugd op een middag gezellig koekjes bakken, maar de kids zijn door het dolle heen en rennen door het huis. Ook je poging tot samen kerstkaarten maken goes wrong: de glitters zitten in iedere hoek van de kamer én tussen je billen. Wie komt me redden?

3. STRESS

Kerst breekt aan en waar je eerst dacht dat je alles op een rijtje had, krijg je nu gigantische stress. Je moet nog boodschappen doen, je dochtertje besluit last minute uit haar feestjurkje te groeien en je zoon stopt een erwt in zijn neus die de dokter eruit mag halen. Je wilde nog naar de kapper, je nagels zien er niet uit en in al je panty’s zit een ladder. SEND HELP.

4. Bring me the booze

Het kerstdiner is aangebroken. Je schoonmoeder kan haar gebruikelijke dosis kritiek ook dit jaar niet voor zich houden en de oven besloot vandaag kuren te krijgen. Gelukkig is er genoeg wijn in huis voor een heel weeshuis. Na drie glazen voel je de stress van je afglijden en na vijf kan het je allemaal niets meer schelen. Don’t mess with me and my bottle of 1+1 in de bonus wijn.

kerstvakantie stress

5. Accepteren kun je leren

Je hebt kerst overleefd, Oud en Nieuw gaat dan ook wel lukken. Gelukkig heb je appelbeignets en glühwein om de gedachte aan omvallende vuurpijlen en oververmoeide kinderen te verdrijven. Nog even volhouden en de kerstvakantie is voorbij. Terug naar de heerlijke routine van vroege wekkers, verdwenen gymspullen en vijf-minuten-te-laat-op-het-schoolplein-stress. You can do this!

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.