Babynamen trends voor 2022!

Het blijft bijzonder en toch wel het belangrijkste om te kiezen tijdens je zwangerschap: de naam van jullie kind (eren). Ben je nog op zoek naar inspiratie en benieuwd naar de trends? Dít zijn de babynamen trends voor jongens en meisjes in 2022!

Neem nu een jaarabonnement op Fabulous Mama en ontvang een persoonlijk cadeau naar keuze!

Korte en krachtige babynamen

Net als in 2021 zullen we ook in 2022 nog steeds veel korte en krachtige babynamen zien. Bij de jongensnamen zullen Noah, Daan en Sem populair worden. Bij de meisjesnamen Sophie, Mila en Julia.

Buitenlandse & Arabische babynamen

De Scandinavische naam Finn blijft populair. De Engelse jongensnamen James, Mason, Jack en Jake zullen populair worden. Populaire Scandinavische namen voor een meisje worden Liv en Elin.

De Arabische naam Zayn zal populair worden. Zayn betekent: schoonheid, genade en Allah is verzoenend. Een bekende Zayn is Zayn Malik, voormalige zanger van One Direction. Bij de meisjes zal Yara een populaire Arabische naam worden. Yara betekent onder andere: sterk, lente, vlinder, prinses en watergodheid.

Neem nu een jaarabonnement op Fabulous Mama en ontvang een persoonlijk cadeau naar keuze!

Unisex namen

Steeds meer mensen willen hun kind een unisex naam geven, dit is echt een opkomende trend voor 2022. Denk aan namen zoals Bobbie, Charli, Dani, Jipp, Jessie, Jaimy, Jace, Joah, Lou, Sam, Bo en Beau.

Jongensnamen met een ij & meisjesnamen eindigend met -a

Bij de jongens zien we een trend in namen met een ‘ij’ zoals Gijs, Stijn, Thijs, Tijn, Thije en Pepijn.

Bij de meisjes zien we opvallend veel namen eindigen met een -a. De helft van de meisjesnamen in de top 10 eindigt met een -a. Mila, Julia, Emma, Yara en Nora.

Bijbelse namen

Behalve Lucas wordt ook Levi een Bijbelse naam die het goed blijft doen. Net als de jongensnamen Boaz, Adam, Benjamin.

Top 10 populaire namen voor jongens & meisjes

TOP 10 JONGENSNAMEN IN 2022

1. Noah
2. Daan
3. Sem
4. Luuk
5. Milan
6. Lucas
7. Finn
8. Levi
9. Liam
10. Noud

TOP 10 MEISJESNAMEN IN 2022

1. Sophie
2. Mila
3. Julia
4. Tess
5. Milou
6. Emma
7. Yara
8. Evi
9. Nora
10. Lott

BENIEUWD NAAR HET GESLACHT VAN JE BABY?

Eén van de grootste vragen is welk geslacht je kleintje heeft: wordt het een jongen of toch een meisje? Met de Chinese geslachtskalender kan je een voorspelling doen over het geslacht van je baby.

Welk cadeau kies jij?

Als abonnee van Fabulous Mama lees je de volledige artikelen van blogs zoals deze, en nog veel meer leuks. Word abonnee en ontvang welkomstcadeau naar keuze.

Alleen voor nieuwe abonnees

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.