Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Binnenkijken bij Mirella en Thijs

Mirella (36) en Thijs (38) wonen met hun dochter Noa, zoon Puck en de katten Jip en Ivan in een zelf opgeknapt vrijstaand huis in een gezellig plaatsje in de Achterhoek. Mirella is creatief en zit boordevol ideeën, Thijs heeft gouden handen en kan alles maken. Geen wonder dat er in hun huis veel op maat gemaakte meubels en handige DIY-oplossingen te vinden zijn.

Eerste huis

“Dit is het eerste huis dat we samen gekocht hebben. Ik woonde voorheen op kamers in Nijmegen, waar ik een opleiding volgde en Thijs werkte in de scheepsbetimmering in Duitsland. Hij verbleef daar de hele week in een hotel en kwam alleen in de weekenden naar huis. Na mijn studie besloten we te gaan samenwonen. We gingen op zoek naar een huis waar nog veel aan moest gebeuren, zodat we het naar onze eigen wensen konden verbouwen. En toen kwamen we dit huis tegen, een vrijstaande opknapper waar we al onze energie in konden stoppen en waar we veel van onze eigen ideeën in kwijt zouden kunnen. Dat was vijftien jaar geleden, we waren nog piepjong, maar zijn het avontuur aangegaan!’

Stevig aanpoten

Toen Thijs en Mirella het huis kochten was het heel hokkerig, met veel kleine kamertjes en een bovenverdieping die als zolder fungeerde. Er was veel werk te doen, maar dat was juist de uitdaging. “De eerste twee jaar was het stevig aanpoten. We begonnen met de sloop van alle tussenmuren en hebben op de benedenverdieping een mooie open leefruimte gecreëerd met een uitbouw. Door in de uitbouw over de hele breedte ramen te plaatsen kregen we lekker veel daglicht in het woongedeelte en een prachtig uitzicht op de tuin. Ook de bovenverdieping pakten we flink aan. We hebben een dakkapel geplaatst, waardoor er ruimte ontstond voor een badkamer. De indeling bedachten we zelf, die tekenden we gewoon op de muur met als uitgangspunt de positie van het bad,” lacht Mirella. Verder kwamen er boven twee slaapkamers, die nu in gebruik zijn als kinderkamers. Beneden hadden Thijs en Mirella in eerste instantie een kantoorruimte gemaakt, maar na de bouw van een studio naast het huis, werd die ruimte de ouderslaapkamer.

Carrières

De studio is inmiddels volop in gebruik als fotostudio. Mirella werkte voorheen als kinderverpleegkundige in een ziekenhuis, maar waagde in 2016 de sprong en maakte een carrièreswitch tot interieurstylist, fotograaf en online ondernemer. “Mijn werk was door de komst van de kinderen niet meer goed te combineren met de zorg voor ons gezin. Ik heb toen besloten om voor meer rust te kiezen en van mijn hobby mijn werk te maken. We hebben nu veel meer regelmaat, vrijheid en ik kan net zoals Thijs mijn eigen werktijden inplannen. Dat is ideaal, nu kunnen we de zorg beter verdelen. Het is heel fijn om op deze manier meer tijd te kunnen doorbrengen met Noa en Puck.”

Thijs had de sprong naar een eigen bedrijf al eerder gemaakt. Hij wilde altijd al graag voor zichzelf beginnen en toen het moment daar was, heeft hij de kans gegrepen. Inmiddels runt hij al zestien jaar zijn eigen interieurbouwbedrijf Spijkervast. Naast het maken van interieurs op maat, ontwikkelde hij een collectie kindermeubels, die weer verkocht wordt in de webshop Stoer-Design die hij en Mirella samen runnen. “Door mijn hart en passie te volgen heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken, dat was altijd al een droom. Ik vind het ontzettend leuk om bezig zijn met interieurs en het creëren van een fijne sfeer. Samen met Thijs kan ik nu het complete plaatje aanbieden. We doen dat in ons werk, maar natuurlijk ook in ons eigen huis. Vaak heb ik de ideeën en het plan. Thijs kijkt dan of het technisch haalbaar is en gaat ermee aan de slag. Zo maken we er samen altijd iets moois van.”

Tekst Javotte Gustafsson | Fotografie Henny van Belkom       

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine en ontvang een flinke korting!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.