Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Slaapkamer van Yuul en Nils in Amsterdam

Binnenkijken bij Yuul en Nils in Amsterdam

Midden in de stad Amsterdam hebben Yuul (48) en Nils (46) een prachtig monumentaal pand verbouwd tot een heerlijk ruim familiehuis van maar liefst 250m2. Toen Yuul en Nils dit rijksmonument uit 1860 zo’n achttien jaar geleden voor het eerst zagen waren ze op slag verliefd.

‘Ook toen was het al heel moeilijk om in Amsterdam een geschikt huis te vinden. Het was de tijd waarin je na één bezichtiging een bod moest doen en geen tijd had om lang na te denken. Gelukkig waren we het er allebei over eens dat dit ons droomhuis was, dus we hebben niet geaarzeld en meteen een bod gedaan.’, vertelt Yuul.

Na verschillende verbouwingen heeft elke verdieping in huis een eigen functie gekregen. Het benedenhuis met het souterain en de beletage zijn nu in gebruik als thuiskantoor en het bovenhuis is de plek waar het gezin echt leeft.

Zo heeft dochter Lila (15) een gezellige kamer op de zolder en delen dochters Lau (8) en Alex (6) een grote slaapkamer op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping kwam er een mooie grote woonruimte met open keuken. Deze woonetage heeft inmiddels alle functies in één: keuken, eetkamer, zitkamer, muziekkamer en speelhoek voor de kinderen.

‘Nog elke dag zijn we superblij met dit huis omdat het in een soort dorpje in de grote stad ligt. Het is een prachtige plek, centraal en toch rustig, midden in de stad met veel groen en Artis ligt op een steenworp afstand.

De kinderen kunnen hier lekker buiten spelen, ze gaan naar een buurtschool en hebben veel vriendjes in de buurt. Aan de ene kant van de straat hebben ze tennisles en aan de andere kant van de straat gaan ze naar teken- en boetseerles bij Artis. We vinden dit echt een oase in de drukte en hectiek van de stad.’

Gezellige speelhoek voor de kinderen

Speelhuisje voor de kinderen

Overal boeken

Klein meisje staat op haar tenen om een boek uit de kast te kunnen pakken

Aan de piano

Kleine meisjes achter een vleugel in hun woonkamer

Genoeg ruimte aan tafel

Yuul en haar dochters

Yuul en haar dochters

[td_smart_list_end]

Meer interieurinspiratie? Neem nu extra voordelig een abonnement op fabulous mama!

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.