Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Yoga

Boost je energie met yoga *GESLOTEN*

Wist je dat een van de belangrijkste redenen om op een yogamat te stappen het beschermen én boosten van je energieniveau is? Door yoga te beoefenen kun je namelijk je energie reguleren en je ademhaling helpt je hierbij. Leg je de focus namelijk op je ademhaling dan maak je automatisch verbinding met je eigen lichaam. Hierdoor blijf je dichter bij jezelf en word je minder afgeleid van de energie van buiten.

Boost je energie met yoga

Geen energie bij het opstaan

Wanneer je gaat slapen verwerken je lichaam en geest de prikkels die je gedurende dag hebt moeten opvangen. Hoe kan het dan dat je toch moe wakker wordt? Dit kan veroorzaakt worden door verschillende dingen. Bijvoorbeeld omdat het ’s nachts te warm was in je kamer, je niet voldoende uur hebt kunnen uitrusten of je werd wakker gemaakt door je wekker toen je nog in diepe slaap was. Ook als het nog donker is als je opstaat wil je lichaam nog wel eens protesteren. Dit ervaar je vaak in de wintermaanden.

Energie door yoga oefeningen

Om toch de energie te krijgen die we nodig hebben om de dag door te komen, is yoga een perfecte partner. Er zijn binnen de yoga eenvoudige houdingen de je energie al een boost kunnen geven. Misschien heb je al wel eens gehoord van de Boomhouding of Krijgerhouding? Dit zijn twee yoga poses die je staand uitvoert en zeer toegankelijk zijn voor de beginnende yogi. Of de Zonnegroet, een bekende yoga oefening die bestaat uit een reeks van 12 houdingen en je het beste in de ochtend kunt uitvoeren. Deze zorgt er namelijk voor dat je je lichaam en geest goed op gang brengt.
Maar er zijn ook houdingen waarin je achteroverbuigt zoals de Brughouding en de Kameelhouding (zie foto).  Deze houdingen zorgen voor ruimte in het lichaam, zetten zenuwen aan het werk en brengen energie naar alle delen van het lichaam.

Yoga

Belangrijke middelen voor een energieke yogasessie

Het is belangrijk dat je je goed kunt focussen tijdens een yoga sessie. Daarom is het niet handig dat je tijdens je oefeningen nog bezig bent met allerlei randzaken, zoals kleding, ruimte, geluid of met de ondergrond. Daarom zijn de kwalitatieve yoga producten van Superyoga geen overbodige luxe. Zo zorgt een yogamat ervoor dat je contact maakt met de aarde, maar het beschermt je ook tegen een harde of koude vloer. Er zijn heel veel yoga producten die jouw het beoefenen van yoga comfortabeler kunnen maken waardoor je je kunt blijven focussen op je ademhaling. Hierdoor stap jij vol goede moed en met veel energie een nieuwe dag in.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Superyoga. 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine! 

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.