Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Bridget Maasland portret in zwart-wit

Bridget Maasland: ‘Het gaat bij ons nooit over leeftijd’

Acht jaar geleden stond ze al eens op de cover van fabulous mama. Net moeder was ze, en nog onzeker over de rol die ze moest gaan vervullen. Het moederschap had haar leven allesomvattend veranderd. Dat wist ze toen al wel. Vroeger had ze het idee gehad dat ze dingen miste, dat ze – dwangmatig haast – van alles moest, maar door Mees had ze dat ineens niet meer. Ze voelde zich vrijer. “Er is een nieuw soort liefde in mijn leven gekomen. Het is haast niet uit te leggen. Ik ben veel emotioneler.”

En nu is daar Bram, haar nieuwe romantische liefde. Ze ontmoette hem afgelopen zomer op de Gay Pride; een vriendin nam hem mee op de boot en sindsdien zijn ze samen.

Vertel eens iets over hem?
“Oh Jezus, echt? Het is een heel intelligente, leuke, lieve Groninger. Lekker nuchter. Hij zit in de zonwering en doet vooral veel grote projecten, zoals universiteiten en musea. Hij werkt dan nauw samen met architecten. Ik heb altijd al iets met een architect willen hebben, dus this is as close as it’s gonna get.”

Je zei na je vorige vlam dat je klaar was met jonge mannen. Bram is 28.
“Ja, dat is een beetje uit zijn verband gerukt (maakt een wegwerpgebaar). Waarschijnlijk zei ik iets van: ‘Nu even niet.’ Maar liefde houd je niet tegen. Als je iemand leuk vindt, vind je hem leuk en dan ga je niet eerst vragen hoe oud hij is. Ik houd nou eenmaal van mannen die nog vol in het leven staan en dat zijn toch jongere mannen.

Bij mannen van mijn eigen leeftijd krijg je vaak een tweede leg of een hele rugzak cadeau. Op zich neem ik de kinderen er graag bij, maar al dat andere, dat hoeft van mij niet. Ik heb zelf al een rugzak vol. Ik wil gewoon een man die nog overal passie voor heeft, niet dat ingedutte.”

Het leven is niet maakbaar, dus je kunt wel alles willen plannen en overdenken, maar dat heeft vrij weinig zin, heb ik gemerkt.

Vond je het lastig om Mees erbij te betrekken, omdat het ook vaak mis is gegaan?
“Hoe bedoel je? voor Mees is Bram de eerste. Hij heeft andere vlammen natuurlijk wel gezien, maar er komen bij mij zo veel mensen over de vloer, dat het helemaal niet raar is als daar een nieuw gezicht tussen zit. Maar hij heeft er nooit één in mijn bed gezien. Alleen Johnny (de Mol, red.), maar toen was hij nog zo klein, dat heeft hij niet meegekregen.”

Dat zegt wel wat over hoe serieus je relatie nu is.
“Dat weet ik niet. Het voelde gewoon goed en waarom zou je het dan niet doen? Ik vind het leuk om ze samen te zien. Mees is ook op een leeftijd dat het leuk voor hem is dat er een man in huis is. Dan denk ik er verder niet zo over na. Ik ben ook niet zo van het vooruitplannen.”

Het is een zin die vaker terugkomt in het interview. Ze wuift veel weg en wil vooral dingen niet overdenken.

Is het echt zo simpel?
“Nou, nee, natuurlijk niet, maar ik houd er gewoon niet van om te lang bij dingen stil te staan. Het leven is niet maakbaar, dus je kunt wel alles willen plannen en overdenken, maar dat heeft vrij weinig zin, heb ik gemerkt. Het leven loopt toch zoals het loopt. Het gaat nu heel makkelijk en organisch met Bram, maar ik heb aan de scheiding wel mijn onzekerheden overgehouden.

Zo liet ik Bram in het begin dichtbij komen, maar ging ik daarna weer enorm afstandelijk doen. Dat hij echt zoiets had van: what the fuck? Waar zijn we mee bezig? Niemand kan me de garantie geven dat hij straks niet verliefd wordt op een ander. Dat blijft eng.

Ook omdat, wanneer het misgaat, Mees het natuurlijk weet. Dat heb ik ook wel naar Bram toe uitgesproken, maar ik ben van mening dat je daarom dingen niet moet laten. Kinderen zijn niet achterlijk. Je moet ze ook daarin vertrouwen geven en dingen uitleggen. Dit is het echte leven, en dat mogen ze best zien.”

Het is wel mijn leven met Mees, waar hij binnenkomt. Hij moet zich aanpassen. Zo’n gezinsvorm vind ik nog te heftig, misschien komt dat wel nooit.

Merk je dat het moeilijker wordt om een relatie op te bouwen als je ouder wordt?
“Ik heb daar niet zo’n last van.”

Je hoort vaak dat je dan minder bereid bent om je aan te passen.
“Oh schat, ik sta elke ochtend om half zeven op om zijn brood te smeren. Dat vind ik leuk. Ik ben eigenlijk een heel zorgzaam type. Een enorme muts, zeiden wij thuis altijd. Laatst kon ik het niet voor hem doen, omdat hij bij zijn familie sliep, maar dan krijg ik meteen een fotootje met de tekst: ‘Het smaakt toch veel lekkerder als jij het maakt.’ Ja, daar doe je het toch voor?

Verder is hij ook wel echt een man. Hij laat van alles slingeren, maar dat ruim ik dan op. Ik ben daar niet zo ingewikkeld in. Al is het natuurlijk wel zo dat het mijn leven met Mees is, waar hij binnenkomt. Hij moet zich aanpassen. Ik wilde bijvoorbeeld niet dat hij voor deze shoot al op de foto ging. Daar trek ik een grens. Ik wil gewoon niet dat het al in zo’n gezinsvorm gegoten wordt. Dat vind ik nog te heftig. Misschien komt dat wel nooit.”

Hebben jullie het al over kinderen gehad?
“Ja, omdat ik nou eenmaal 43 ben en Bram 28. Dus daarin loopt het wel enigszins scheef. Ik weet zeker dat hij ooit kinderen zou willen. Hij is fantastisch met kinderen, maar voor nu heeft hij die behoefte niet zo. Dat begrijp ik natuurlijk ook, hij is pas 28, maar zouden wij ooit een kindje willen, dan kan ik daar natuurlijk niet zo lang meer mee wachten. Tegelijkertijd zegt hij ook dat hij het niet erg vindt als het wel zou gebeuren.”

Je zou het wel willen?
“Nou, voor het eerst denk ik daar dus wel over na, gedwongen. Ik weet niet of ik dat hele traject nog een keer in wil. Is het, nu Mees wat zelfstandiger wordt, niet juist de tijd om weer wat voor mezelf te doen? Dat zijn vragen die ik mezelf stel. Aan de andere kant ben ik dol op kinderen en zou ik er dolgraag meer willen.”

Het lijkt mij best een ingewikkeld thema. Als jij besluit het toch niet te willen, dan is jullie relatie wel eindig.
“Dat weet je niet. Misschien krijgt hij wel nooit die drang en hij kan het op zijn 100ste ook nog. Dan houdt het toch niet meteen op?”

Vind je het erg om ouder te worden?
“Het helpt natuurlijk niet om een jonge vriend te hebben. Al wordt die onzekerheid niet door hem veroorzaakt. Hij is echt heel lief en vindt me heel mooi. Het gaat bij ons ook nooit over leeftijd. Maar je denkt natuurlijk wel: dat verval, die aftakeling… Dat is het minst leuke van ouder worden.

Ik vond de 40 ook best pittig. Ik dacht: jeetje, is het nu klaar of zo? Normaal is 40 worden het moment dat je gaat nadenken over je sterfelijkheid. Dat alles een beetje op zijn plek valt, je onafhankelijk bent, je eigen geld verdient. Maar ik had die fase eigenlijk al gehad. Ik was al heel vroeg in mijn leven onafhankelijk en dat gevoel van sterfelijkheid heb ik al sinds een goede vriendin van mij overleed. Ik leef al heel intens. Dan denk je wel: en nu?”

Als je terugkijkt op mijn carrière, kun je wel zeggen dat ik het best goed gedaan heb. Helemaal voor iemand zonder plan.

Hoe denk jij over botox?
“Ik ben absoluut niet tegen, maar ik ben ook geen groot voorstander. Je ziet soms voorbeelden van mensen bij wie een soort verslaving is opgetreden. Die kijken dan niet meer in de spiegel, lijkt het wel. Poeh hé, denk ik dan, het wordt er echt niet mooier op. Ik heb zelf ook weleens botox laten inspuiten, maar in the end zijn goede voeding en regelmatig sporten volgens mij veel effectiever. En de juiste genen hebben.”

Bridget bevindt zich wel in een mooie periode, vindt ze. Privé gaat het haar voor de wind en ze zit op haar plek bij RTL Boulevard, niet alleen als presentator, maar ook als vliegende reporter. Wat ze wel soms jammer vindt, is dat de items vaak zo kort zijn.

Dan heeft ze een heel mooi gesprek met iemand, maar blijft er maar weinig van over. Ze zoekt af en toe wat meer verdieping. Misschien dat ze daarom vorig jaar aan een opleiding documentaire maken is begonnen. Aanvankelijk wilde ze graag een documentaire maken, maar uiteindelijk lijkt een film haar toch veel leuker.

Dan is het iets blijvends, een mooie tegenhanger van het vluchtige televisiemedium, vindt ze. “Ik ben met een vriendin bezig met een filmscript en uiteindelijk is het de bedoeling dat we die film gaan maken. Als je terugkijkt op mijn carrière, kun je wel zeggen dat ik het best goed heb gedaan. Er zit een heel mooi verloop in. Helemaal voor iemand zonder plan.”

Zou je niet weer een eigen programma willen?
“Het is ook niet gezegd dat dat niet meer gebeurt. Ze zijn bij rtL op dit moment heel erg aan het kijken welke koers ze willen varen. Dat wacht ik rustig af. ondertussen ben ik met een vriendje begonnen met een reisvlog. Uiteindelijk gaat het mij vooral om het proces van het maken. Mensen denken dat soms, maar ik hoef dus echt niet per se met mijn kop op tv.”

Dit interview was onderdeel van de coverstory van fabulous mama | nummer 1 | 2018. Nooit meer iets missen? Bekijk dan nu onze voordelige abonnementen.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.