Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

5 manieren om met andere (aanstaande) ouders in contact te komen

Er verandert veel in je leven als je eenmaal kinderen krijgt. Je prioriteiten veranderen en je hebt vaker behoefte aan contact met andere ouders. Er zijn immers veel vragen en onzekerheden die horen bij het krijgen en opvoeden van een kind. Met deze tips leg je gemakkelijk contact met mede-ouders.

Internetfora

Op een zwangerschapsforum kan je relatief anoniem onzekerheden en moeilijke vragen delen. Bovendien kan je anderen helpen die met lastige problemen zitten. En dat allemaal zonder de deur uit te gaan, want je kan het forum gewoon op je computer of telefoon bereiken.

Het schoolplein

Het kwartier dat je staat te wachten tot je kind naar buiten komt, kan je mooi benutten om sociale contacten op te doen. Maak eens een praatje met ‘de moeder van Fleur’ of ‘de vader van Gijs’. Je weet maar nooit: misschien zit je nieuwe PBFF (Parenting Best Friend Forever) er wel bij!

Ouderclubjes

Veel steden hebben clubjes waar je je als ouder bij aan kan sluiten. Soms samen met jullie kinderen, maar er bestaan ook groepen waar je juist zonder kind naartoe kan. Bestaat er zoiets nog niet in jouw woonplaats? Misschien kan je het dan wel opzetten!

Via het consultatiebureau

Sommige consultatiebureaus bieden de mogelijkheid om met andere ouders in contact te komen. Ze organiseren bijvoorbeeld lezingen of bijeenkomsten. Dit zijn goede gelegenheden om te socializen én iets te leren. Informeer bij je eigen cb of zij die mogelijkheid bieden.

Op zwangerschapscursus

Bij een zwangerschapscursus leer je niet alleen puffen, je komt er ook anderen tegen die een kindje krijgen rond dezelfde tijd als jij. Jullie vormen al een band, die je prima kan voortzetten na de geboorte van jullie baby’s.

cover 6 2023

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.