Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

sauna

De voordelen van een sauna in de tuin

Tuinen worden meestal gezien als een plek van ontspanning, rust en kalmte; met fluitende vogels en een zacht briesje om van te genieten. Maar wat als je jouw tuin ervaring naar een hoger niveau zou kunnen tillen? Wat als er iets was dat jouw tuin niet alleen mooier zou maken, maar effect zou hebben op je gezondheid? Je kunt inderdaad maximaal comfort in uw retraite brengen door een sauna toe te voegen aan je buitenruimte. Laten we de spannende mogelijkheden verkennen die een sauna in de tuin biedt – van het verlichten van stress tot het verbeteren van het welzijn!

Helende en kalmerende effecten

Een sauna in de tuin is een geweldige manier om te profiteren van de helende en kalmerende effecten van warmte zonder je eigen comfortzone te hoeven verlaten. De hoge temperaturen, gecombineerd met aromatherapeutische oliën, kunnen een kalmerend effect hebben op lichaam en geest; zo kun je je diep ontspannen terwijl je de frisse lucht van de natuur inademt. Bovendien helpt de combinatie van hout gestookte of elektrische verwarmingselementen een sfeer te scheppen die een troostende cocon creëert voor wie van de therapeutische voordelen wil genieten.

Verbeterde gezondheid

Behalve voor ontspanning en stressverlichting is het geen verrassing dat buiten sauna’s ook goed zijn voor de gezondheid. Regelmatig gebruik van een sauna in de tuin wordt in verband gebracht met verbeterde cardiovasculaire werking, verhoogde circulatie, verminderde ontstekingen, en verbeterde ontgifting. Dit maakt het een geweldige manier om de algehele gezondheid en het welzijn op peil te houden zonder de sportschool te bezoeken of medicijnen te nemen.

Esthetische voordelen

Tot slot bieden sauna’s ook veel esthetische voordelen. Als onderdeel van je tuin kunnen ze zo worden ontworpen dat ze bij je buitenruimte passen, zodat je een werkelijk prachtige omgeving kunt creëren waar je in luxe en comfort kunt ontspannen. Je kunt deze ruimte ook gebruiken als een uitnodigende plek voor sociale bijeenkomsten, waardoor het de perfecte plek is voor vrienden en familie om samen te genieten van quality time en tegelijkertijd van alle therapeutische voordelen.

Al met al is het toevoegen van een sauna aan je tuin een uitstekende manier om zowel de functionaliteit als de schoonheid ervan te verbeteren. Van stressvermindering tot een betere gezondheid, er zijn talloze redenen waarom de installatie van een sauna een goed idee is.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.