Op zondag 8 december 2019 vertegenwoordigt Sharon Pieksma ons kikkerlandje bij de Miss Universe verkiezing. De show is live te bekijken bij Fox in de nacht van 8 op 9 december. Tijdens de verkiezing wil Sharon haar platform gebruiken om het wereldwijde plasticprobleem aan te kaarten bij een miljoenenpubliek.

Over Sharon

Sharon Pieksma is geboren en getogen in Rotterdam-Oost. Haar liefde voor de natuur zat er al vroeg in. Zo wilde ze altijd alle dieren aaien die ze tegenkwam, en zei ze zelfs ooit tegen haar buurvrouw dat ze later Minister van Natuur wilde worden. De 24-jarige Miss komt in december uit voor Nederland bij de Miss Universe verkiezing.

Pestverleden

Als kind krijgt ze te maken met pestgedrag. Haar lengte en onzekerheid maken haar tot een doelwit voor gemene klasgenoten. Ze moet zelfs meerdere keren van school veranderen, omdat het pesten niet stopt. Uiteindelijk biedt karate een oplossing voor haar. Haar zelfvertrouwen groeit, en ze komt zelfs uit in het Nederlandse team. Eindelijk kan ze zich goed voelen over zichzelf.

Modellencarrière

Als Sharon 13 jaar is, loopt ze haar eerste modeshow. Op haar zestiende wordt ze 12e in het modellenprogramma Holland’s Next Top Model. Als internationaal model reist ze daarna de hele wereld rond. Hierdoor wordt ze ook geconfronteerd met plasticvervuiling. Een nieuwe missie was geboren.

Sharons missie

Tijdens een modeshow ontmoet Sharon de catwalk coach van Miss Nederland, die haar aanspoort om zich op te geven. Hierin zie het model een mooie kans om het plasticprobleem aan de kaak te stellen. Door haar reizen weet ze als geen ander hoe plastic de aarde overspoelt: van het strand bij Bali tot de bergen van de Himalaya: overal trof ze bergen met plastic aan.

Sharon hoopt anderen te inspireren om plasticvrij te leven. Zo doet ze mee aan beach clean ups, waarbij het strand plasticvrij gemaakt wordt. Op de feestjes waar ze als DJ draait, zorgt ze dat er geen plastic aanwezig is. Hierdoor ziet ze dat er bij anderen ook verandering optreedt.

En met succes! Zo koos make-upmerk hannah, hoofdsponsor van Miss Nederland, afgelopen jaar tijdens de Gay Pride voor een volledig plasticvrije boot. Stap voor stap inspireert de Miss dus haar omgeving om naar een plasticvrije wereld te gaan.

Plasticvrije fotoshoot

Om te laten zien wat haar missie inhoudt, maakte Sharon samen met Miss Pearl Couture een prachtige fotoshoot, getiteld Lost in Trash. Hiermee wordt de ernst van het plasticprobleem in beeld gevat. Bekijk de prachtige foto’s hieronder: