Een nieuw jaar, een nieuwe fabulous mama in de winkel! Met alle inspiratie die je nodig hebt om je vakantie te gaan plannen. Zo kom je die druilerige januari-maand wel door! 😉

Cover fabulous mama 1-2 2019
Hoofdredacteur Eline vertelt over haar ervaringen met reizen als moeder:

Reizen, de wereld ontdekken, verrast worden door lokale tradities, lekker eten en mooie mensen. Heerlijk vind ik dat. Al zo lang ik me kan herinneren. Vroeger met mijn ouders en zusjes kamperen in Frankrijk, later van Barcelona naar Zuid-Afrika, Kenia, New York, Innsbruck en weer terug naar Barcelona.

Ik besef dat het ook nu vooral de kleine momenten zijn die het verschil maken.

Op reis zie je de wereld door een andere bril. Het relativeert, verrijkt en verwondert.
Als moeder merk ik dat reizen me op een heel andere manier raakt dan vroeger. Mijn laatste vliegreis naar Lissabon bijvoorbeeld: op reis gaan was niet eerder zo’n uitdaging. Want hoe doe je dat: vakantievieren en opvoeden tegelijk?

Aan de andere kant: mijn vliegreis was niet eerder zo’n groot feest: de stem van de piloot die door de speaker klinkt, de maaltijd ingepakt ‘als cadeautje’ en de achterbuurvrouw die vriendelijk een potje kiekeboe speelt. Voorheen had ik die lieve dame – onbedoeld – misschien niet eens opgemerkt.

Het hotel, het personeel, de kamer én de kidsproof menukaart bekijk ik door een vergrootglas, en tegelijkertijd door de ogen van mijn dochter. Ik besef dat het ook nu vooral de kleine momenten zijn die het verschil maken.

En met een kleine op komst, lijken die momenten nog belangrijker dan ooit. Zo ook voor zangeres Jennifer Ewbank. Ze vertelt openhartig over haar leven als fabulous mama van bijna twee, en over de persoonlijke ‘reis’ die ze met haar gezin en in haar carrière maakt.

Waarom niet een mooie reis bovenaan mijn lijstje van goede voornemens zetten?

Het liefst stap ik zo vaak mogelijk in het vliegtuig. Samen herinneringen maken voor later. Maar met een kleine reisgenoot erbij heb ik gemerkt dat ‘reizen’ ook dicht bij huis heel mooi kan zijn. Uitwaaien op Texel, wandelen tussen de schapen op de Drentse heide. De Veluwe: ‘buitenlands’ prachtig. Een simpel treinritje naar Lize’s tantes in Den Bosch of Nijmegen is regelmatig onze happening van de week.

Toch kijk ik ook al uit naar het moment dat we samen op zoek gaan naar olifanten in Zuid-Afrika of het noorderlicht in Noorwegen. Samen op avontuur, zoals Astrid Theunissen dat deed. Met zoon Titus reisde zij naar Panama. Een vakantie om nooit te vergeten, in alle opzichten.

Elk jaar in januari maak ik een lijstje met voornemens. Zoals nu. Nieuwjaarsideeën waar ik blij van word, die ik als herinnering mee kan nemen in de jaren erna.

En waarom niet een mooie reis – dichtbij of ver weg – bovenaan dat lijstje zetten? Ik ga nog even nadenken over wat het wordt. Sneeuw? Zon? Stad, bergen of zee? Wellicht helpt dit nieuwe nummer jou ook alvast op weg.

Liefs, Eline