Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Oma met haar kleinkinderen aan het tekenen

Oma als oppas: ‘We gaan veel naar buiten, lekker eropuit. En heel veel tekenen en schilderen’

Steeds meer tweeverdieners schakelen hun ouders in om op de kleinkinderen te passen als zij naar hun werk zijn. Het is een regeling die veel plezier oplevert. Drie oma’s vertellen: “Ik verheug me de hele week op de dinsdag.”

Thea van Doorn (72) is getrouwd met Peter (68) en past elke woensdag op haar kleinkinderen Maria (10) en Max (6).

“Ik pak de trein, drink onderweg ergens een kop koffie en haal Maria en Max om kwart over twaalf uit school. Aan het eind van de dag eet ik vaak een hapje mee, zodat ik mijn dochter nog even zie. Rond tien uur ben ik weer thuis.

Ik geef sturing, maar op een relaxte manier enmet humor

Ik vind het oppassen superleuk om te doen. Net zo leuk als vroeger met mijn eigen kinderen. Ik doe ook dezelfde dingen als toen: veel naar buiten, lekker eropuit, en heel veel tekenen en schilderen. Ik ben beeldend kunstenaar en heb mijn tekenspullen altijd bij me. De kinderen weten niet beter dan dat ik zit te tekenen, voor hen hoort tekenen bij het leven.

In totaal heb ik vijf kleinkinderen. De oudste drie wonen bij me in de buurt. Vroeger paste ik ook op hen, maar niet op vaste dagen, alleen als het nodig was. Wat voor oma ik ben? Ik zit er vooral niet bovenop. Ik geef sturing, maar op een relaxte manier en met humor. Mijn kleinkinderen noemen me trouwens geen ‘oma’. De oudste is begonnen met ‘TeeTee’, daarna is het zo gebleven!”

Dit artikel is onderdeel van het drieluik in fabulous mama | nummer 4 | 2019. Nooit meer iets missen? Trakteer jezelf op een abonnement!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.