Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Betrokken vader op een surfboard met zijn zoontje op zijn nek

5 argumenten voor betrokken vaderschap

Er wordt weleens gedacht dat vrouwen beter zijn in het opvoeden van kinderen dan mannen. Onzin natuurlijk, maar het is duidelijk dat mannen nog aan een inhaalslag bezig zijn als het gaat om hun plek in het gezin. Gelukkig gaat het de goede kant op, en is betrokken vaderschap steeds meer de standaard. En dat levert veel voordelen op:

1. Je bent gezonder

Over het algemeen zijn betrokken vaders zowel fysiek als mentaal gezonder. Het vaderschap is een belangrijke bron van geluk. Daarnaast is de balans tussen werk en privé voor deze papa’s vaak heel stabiel. Hierdoor leef je langer en gezonder, maar vooral ook blijer.

2. Je kind ontwikkelt zich beter

In zijn eerste levensjaren leert je kindje vooral door naar zijn ouders te kijken. Praten, samen delen en emoties herkennen leert je kind dus van papa en mama. Met twee betrokken ouders kan jullie mini-me zich aan twee mensen spiegelen. Hierdoor ontwikkelt hij zich beter.

3. Je bouwt een sterkere band op met je kind

Een hechte band tussen ouder en kind is voor allebei gunstig. Jullie kunnen elkaar dan beter in vertrouwen nemen en je kind heeft minder kans op sociale problemen. Zo geef je het goede voorbeeld aan je opgroeiende kroost én behoed je hem mogelijk voor psychische klachten op latere leeftijd.

4. Je hebt meer (en betere) seks

Een gelijkwaardige rolverdeling zorgt ervoor dat jullie elkaar echt als partners blijven zien. Je besteedt gemiddeld meer tijd met elkaar, waardoor jullie je meer verbonden voelen. Dit leidt ertoe dat het in bed ook gezellig blijft.

5. De samenleving profiteert er ook van

Eigenlijk wordt iedereen beter van een gelijkwaardige rolverdeling tussen ouders. Vrouwen krijgen zo betere carrièrekansen, kinderen ontwikkelen beter en de volksgezondheid gaat erop vooruit. Vraag jezelf dus eens af waar jij nog meer betrokken kan zijn bij je gezin, en zet die stap!

PS: Deze voordelen gelden natuurlijk niet alleen voor vaders, maar ook voor duo-mama’s en duo-papa’s. Een betrokken partner van hetzelfde geslacht profiteert namelijk evengoed van deze voordelen!

Nooit meer iets missen? Abonneer je dan nu op fabulous mama!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.