Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Chillen op de Antillen

Chillen op de Antillen

Na een aantal hectische maanden zijn Anneke, haar man Teun en zoon Guus (9) toe aan een ultieme relax-vakantie. “Uren vliegen we over de Atlantische Oceaan. Ineens komt het eiland Curaçao in zicht. ‘De lokale temperatuur is nu 29 graden en het is zonnig,’ horen we de Captain zeggen. Yes! Beter kan het niet.”

Met onze koffers vol zonnebrand, zwembroeken, slippers en boeken vliegen we naar Curaçao. Na de landing staan we in de rij bij de douane en ervaren meteen hoe alles hier relaxter (en dus tergend langzaam) gaat. Maar dat maakt de pret niet minder. Bij aankomst bij ons vakantiehuis in de wijk Bottelier zijn we verrast: wat een prachtige villa! Wij zijn op vakantie met onze vrienden en hun dochter Julie (10) en zoon Olivier (8). De kinderen springen bij aankomst meteen in het zwembad. In hun ondergoed. Want tja, in welke koffer die zwembroek nou zit? Dat weet even niemand. 

Albert Heijn goes tropical

We hebben gekozen voor een vakantiehuis, want: meer ruimte én vrijheid. Overdag lekker samen op pad, ’s avonds de bbq aan en wat kokerellen. Of om die optie in elk geval te hebben. Op naar de supermarkt. Met de vlucht nog in de benen en een gek gevoel door het tijdsverschil lopen we na 10 uur vliegen in een supermarkt die 100% lijkt op de Appie bij ons op de hoek. Is dit nou fijn of niet? Op vakantie vind ik het heerlijk om lokale producten te kopen en nu leg ik  hier een zak kikkertjes en een pak vlokken in mijn wagentje. Gelukkig zie ik ook verse mango’s en lomito-spiesjes: boterzachte biefstuk voor op de grill. Met een glimlach besluit ik dat niet altijd alles even avontuurlijk en onbekend hoeft te zijn. 

In the mood for Mood

04.00 uur: hallo, jetlag. Ik ben klaar voor de dag. De dag nog niet voor mij, maar we gaan ervoor. Ook de kinderen zijn om 5.30 uur wakker. We gaan dus maar ontbijten met z’n allen, schaamteloos met vlokken, en zien in de verte de zon opkomen. We besluiten naar Cabana/Mood bij Mambo Beach te gaan. Wat een paradijsje. Het is een wat commerciëler strand en dus van alles voorzien: restaurants, fijne bedjes, een speeltuin en genoeg schaduw. De kinderen hebben het meteen enorm naar hun zin. Onder water zien ze de mooiste visjes, en tijdens de lunch bij het hele relaxte Mood genieten we van het prachtige uitzicht. Er duiken pelikanen naar beneden – waar spektakel voor de kinderen – er lopen kleine hagedissen rond en zelfs wat leguanen. Guus heeft er al snel eentje te pakken: “Waaauw, cool hè?”

Pontjesbrug & cruiseschepen

De volgende dag gaan we Willemstad ontdekken. Bij het Rif Fort kijken we onze ogen uit: de enorme cruiseschepen die daar liggen, inclusief basketbalvelden op het dek, lijken wel drijvende shopping-malls. Natuurlijk hoort het erbij om even over de Pontjesbrug te gaan. Daar zien we ook de Amerikaanse cruise-toerist in het wild. Nice dude, die grote tennisschoenen met witte sokken en die heuptas. Op de wiebelige Pontjesbrug, met uitzicht op de kleurrijke Handelskade en de zon op je hoofd, krijg je het gevoel een ansichtkaart in te lopen. De kids laten een handgeschilderd houten bordje maken. ‘Een souvenir met je eigen naam erop is toch veel leuker dan een suffe sleutelhanger,’ aldus Guus. We drinken een heerlijke smoothie in het centrum van Willemstad. In sommige straatjes kijkt niet iedereen even fris uit zijn ogen, maar ook dit is Curaçao. En het is goed om hier ook mee geconfronteerd te worden. 

Na een lunch bij BijBlauw (aanrader, zeker ook voor de toffe conceptstore) in Pietermaai gaan we in de middag naar Jan Thiel Beach. Het is er toeristisch, maar ook erg relaxed. De kinderen spelen, zwemmen en vermaken zich met de krabben die ze vangen op de rand van het zwembad van Papagayo. Ik neem een slok van mijn latte macchiato en bedenk dat dit genieten is. Voor iedereen. Het is zo fijn op het strand dat we geen afscheid kunnen nemen en worden getrakteerd op de allermooiste zonsondergang. We besluiten een hapje te eten bij de gezellige picknickbankjes van Zest en bestellen kipspiesjes en Amstel Bright. Omdat je letterlijk in een grote zandbak zit te eten, is het een ideale plek voor gezinnen met kleine kinderen. 

Door Anneke Vogels-van Eijk | fotografie Anneke Vogels-van Eijk & Marjolein van den Broek

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.