Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Benen van vrouw op strand

5 tips voor een relaxte vakantie

Je werkt het hele jaar hard voor die heerlijke vakantie. Eindelijk lekker genieten en helemaal tot rust komen. Met kids is uitrusten niet altijd even makkelijk. Geen stress! Met deze tips heb je een ontspannen vakantie.

1. Let the sun shine, maar niet té

Regen zie je hier al vaak genoeg. Op vakantie is het zonnetje dan ook een must. Voor kleine kinderen is extreme warmte echter niet prettig. Ze raken oververhit, en daar wordt het niet bepaald gezelliger van… Kies daarom een bestemming waar het zonnetje schijnt, maar waar het niet té warm is. Zo kunnen jullie er volop van genieten!

2. Kindvriendelijke bestemming

Die prachtige culturele trips door Marrakesh of Jakarta zijn heerlijk, maar voor de kids is er niet zoveel aan. Net als backpacken: daar zitten de meeste kinderen niet op te wachten (uitzonderingen daargelaten). Ga daarom naar een vakantiebestemming waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Een stad waar veel te beleven en te doen is, maar waar het niet té druk is. Of een vakantiepark met een animatieteam of zwembad/strand. De kinderen kunnen zich uitleven, terwijl jij even achterover kan zitten met een goed boek.

3. Slapen als een roos

Nachtrust is zowel voor jou als de kids belangrijk. Goed uitgeruste kinderen en een lekker slapende mama bepalen een groot deel van de sfeer op vakantie. Jullie slaapplek is dan ook een belangrijk onderdeel van de vakantie, waar je zeker niet op moet besparen. Kies voor een plek waar jullie allemaal lekker kunnen slapen. Ga voor comfortabele bedden in een hotel of een huisje/stacaravan. Geloof ons: die paar euro’s extra zijn het meer dan waard!

4. Check je verzekeringen

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Met je basisverzekering ben je deels verzekerd, maar voor sommige behandelingen heb je een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering nodig. Houd hier aan het eind van het jaar al rekening mee bij het kiezen van je zorgverzekering. Zo voorkom je veel stress bij ongelukjes in het buitenland!

5. Verrassing voor onderweg

Het ligt er natuurlijk aan hoelang jullie moeten reizen, maar als je meer dan een uur onderweg bent, zijn kleine verrassingen voor de kinderen ideaal. Vul een tas met kleine kadootjes (een puzzelboekje, kleurpotloden, knuffeltje etc). Om de zoveel tijd mogen de kids een verrassing uitzoeken, waar ze weer even zoet, en vooral rustig, mee zijn. Heb je meer dan 1 kindje? Zorg altijd voor dezelfde cadeaus. Dat scheelt een hoop geruzie op de achterbank.

Fijne vakantie!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.