Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Jacky_Taxi

Taxibedrijf Mama: Jacky

School, zwemles, voetbal en jeugdtheater… En dan hebben we het nog niet eens gehad over speelafspraakjes en verjaardagen. De agenda’s van onze bloedjes zijn overvol, dus draait taxibedrijf Mama & Papa overuren. Hoe regelen andere moeders dat?

Deze keer Jacky Forcelledo (37). Zij is single moeder van Chanel (10).

Jacky: “Chanel en ik zijn met z’n tweeën, dus ik regel alle afspraken. Chanel is wel op een leeftijd dat ze steeds meer zelfstandig kan. Het grote loslaten is begonnen. Naar school gaat ze bijvoorbeeld al alleen. ‘s Ochtends om acht uur verzamelen ze met een groep meiden op de hoek van de straat en lopen samen naar school.

Ook doet ze steeds vaker een boodschap voor me in de supermarkt, als ik even iets nodig heb. Gelukkig heeft ze een mobieltje, zodat ze me altijd kan laten weten waar ze is en of alles oké is.

Naar de manege carpool ik met een andere moeder. Ik heb geen auto, als het mijn beurt is, leen ik er een van een vriendin.

De week is verder overzichtelijk ingedeeld. Maandag doen we niks. Dinsdag komen er vaak vriendinnetjes mee, dan zijn we net een bso. Op woensdag is er paardrijden en op donderdag dansles. Naar de manege carpool ik met een andere moeder. Ik heb geen auto, als het mijn beurt is, leen ik er een van een vriendin. Ik wacht dan daar, tot de les is afgelopen.

Dansles is in de stad. Afrikaanse dans, met allemaal donkere meiden, net zoals zij. Ik was me er zelf niet van bewust, maar Chanel wijst me erop dat in bladen en op televisie vooral blanke meiden te zien zijn. Die dansles is belangrijk voor haar gevoel van identiteit. Ik mag er niet blijven kijken, dus meestal ga ik dan even de stad in.

Naast de lessen zijn er regelmatig verjaardagspartijtjes, maar het is allemaal prima te doen. Ik heb een fijn netwerk van moeders en we helpen elkaar waar nodig. Halen en brengen doe ik bijna altijd op de scooter. Hij staat nu eenmaal voor de deur…

Eigenlijk wil ik meer op de fiets gaan doen. Dat is beter voor de lichaamsbeweging én het milieu. Ik moet alleen Chanel nog even overtuigen.”

Fabulous mama altijd als eerste op de deurmat? Bekijk de diverse voordelige abonnementen en mis niets meer!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.