Vind iedere maand de leukste tips op het gebied van kunst, cultuur, shoppen, lezen, doen en eten.

1Tentoonstelling Les invisibles

Samuel Gratacap volgt sinds 2007 het leven van Afrikaanse vluchtelingen en migranten rondom de Middellandse zee. Hij gaat verder dan de nieuwsmedia en stuit daarbij op erbarmelijke omstandigheden die de economie rondom migratie onthullen – van mensensmokkel tot slavernij.

In het fotomuseum FOAM vind je nu een unieke collectie foto’s, maar er is ook videomateriaal dat hij heeft gemaakt. Les invisibles, tot 9 september, volwassenen € 11, kinderen tot 12 jaar gratis, foam.nl

2Kloof

De Iraanse fotograaf Mohgang Hanbari was zo gefascineerd door de band tussen moeders en dochters dat ze er een fotoproject van maakte. Wat ze vooral interessant vond, was dat dochters op een bepaalde leeftijd toch een soort muur creëren tussen zichzelf en hun moeder.

Dat moment dat je je realiseert dat je zo veel van je moeder hebt geërfd, maar dat jullie toch zulke compleet andere levens hebben. Voor Iraanse meiden vandaag de dag heeft die kloof verschillende factoren, met als meest in het oog springende: de Islamitische Revolutie.
The Wall, mohganghanbari.com

3Film Utøya 22.juli

Op 22 juli 2011 laat de zwaarbewapende rechtsextremist Anders Breivik een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt, waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt.

Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn. Tot er opeens schoten te horen zijn.

In één take volgen we de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze ondertussen de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven. Utøya 22.juli, nu in de bioscoop.

4Volgen op instagram

Drie jaar geleden richtte Katie Vigos het instagramaccount Empowered Birth Project op. Bedoeld om te laten zien hoe de geboorte van een kind er eigenlijk echt uitziet.

Nu, drie jaar later, heeft ze er zo genoeg van dat Instagram steeds foto’s wist die ze post, omdat ze aanstootgevend zouden zijn, dat ze een petitie is gestart. De petitie change.org is inmiddels wereldwijd 23.000 keer getekend.

5Middagje Afrika

Ga in de zomervakantie naar het Afrikamuseum en leer in het binnenmuseum alles over oude en nieuwe kunst. Buiten nemen jullie een kijkje in echte Afrikaanse dorpjes en koken jullie bijvoorbeeld jullie eigen maaltje met alle potten en pannen.

Ook leuk: voor € 6 per persoon bestel je een picknickmandje waarmee je in het gras kunt lunchen. Een workshop volgen kan ook; zoals het maken van een Afrikaans krachtbeeld.

6Duurzame kindermode

Tot een leeftijd van twee jaar groeien kinderen al door zo’n acht maten. Hulaaloop is een abonnement op het huren van duurzame kinderkleding. Waarbij je de kleding kan omwisselen voor een andere outfit of een maatje groter. Niet alleen handig, maar je draagt ook nog eens een steentje bij aan de duurzaamheid en hergebruik in de kledingbranche. Hulaaloop.com

Kortingscode

Ontvang nu €5,- korting bij de start van een abonnement, kraamcadeau of cadeaubon. Kortingscode: FabLoop5
Geldig t/m 13-09-2018

7My first festival

Om te smullen, dit nieuwe kinderlabel van Liza Henzen. Gebaseerd op het wereldberoemde Coachella-festival in Amerika, ademt dit label een en al festivalvibes uit. Met te gekke flared pants, bohojurkjes en wijde tops. Wij zijn verliefd!

Tot 6 jaar, prijzen starten vanaf € 27,95, kidchellathelabel.com

Benieuwd naar de hele #update? Je leest het in fabulous mama | nummer 6-7 | 2018