Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Vakantieplannen? Zo voorkom je stress op het vliegveld!

Je kan er heerlijk over wegdromen: samen met je gezin twee weken heerlijk relaxen in een warm land. Dichter tot elkaar komen, uitslapen en met je voeten in het zachte zand. Helaas moet je om in dat warme land te komen vaak eerst een flinke vliegreis maken. En laat dat nou een van de grootste factors van stress zijn voor ouders. Met deze tips kom je ontspannen aan bij je gate, en begint jullie vakantie gelijk al goed.

Pak ruim van tevoren in

Het laatste wat je wil is om bij de douane te ontdekken dat jullie paspoorten nog thuis op de keukentafel liggen. Pak je vakantie koffer daarom ruim van tevoren in en maak een checklist die jullie vlak voor vertrek nog eens controleren. Bonustip: kies voor een herkenbare koffer. Zo herken je hem sneller op de bagageband en kunnen jullie snel weer verder na aankomst.

Neem een paar dagen extra vrij

Het kan verleidelijk zijn om je vakantiedagen op te sparen, en dus alleen de data waarop je daadwerkelijk weg bent vrij te nemen. Toch voel je je een stuk relaxter als je twee of drie dagen voor vertrek al vrij bent. Dan kan je rustig nog wat inkopen doen, een laatste was draaien en je rustig voorbereiden op de vakantie. Tip: vertrek op maandag, dan hoef je maar één dag extra vrij te nemen om drie dagen de tijd te hebben.

Bereid je kinderen goed voor

Alle veiligheidsvoorzieningen, de vliegreis en de drukte kunnen best lastig zijn voor je kind om mee om te gaan. Begin dus al een paar weken voor vertrek met voorbereiden. Leg uit wat jullie gaan doen en wat er dan van je kleine verwacht wordt. Jullie kunnen bijvoorbeeld een boekje lezen over vliegreizen. Hierdoor hoef je minder te stressen over het gedrag van je kind.

Neem genoeg vermaak mee

Zodra je kinderen zich gaan vervelen, gaan ze al snel dreinen. Dit is vervelend voor de andere passagiers en het levert stress op voor jou. Zorg er dus voor dat je een tas met vermaak bij je hebt. Een tablet met leuke filmpjes, kleurboeken en boekjes houden de kleintjes lekker bezig. Vergeet ook niet om wat harde snoepjes mee te nemen tegen ploppende oren bij het opstijgen en landen.

Laat het los

De kans is groot dat er ondanks al je voorbereiding iets gebeurt dat je niet verwacht. Niet fijn, maar hoogstwaarschijnlijk ook niet het einde van de wereld. Probeer flexibel te zijn en te accepteren dat je niet alles onder controle hebt. Zolang iedereen gezond aankomt op de plaats van bestemming, heb je een succesvolle reis achter de rug. Ontspan en let it go.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.