Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Binnenkijken bij Ayla en Jordie

Voor interieurstylist Ayla (26) werd een droom werkelijkheid toen ze de kans kreeg om haar eigen huis in het Noord-Hollandse Schoorl helemaal naar eigen inzicht te ontwerpen én in te richten. Nu, na twee jaar is het klaar, en woont ze samen met haar vriend Jordie (30), dochtertje Cato (2) en de twee Franse Bulldogs Cooper en Bullie in een heerlijk licht familiehuis.

Zowel Ayla als Jordie groeide op onder de rook van Amsterdam. En hoewel ze beiden net buiten de ring woonden, verloren ze hun hart aan de stad. Toch wonen ze nu alweer een aantal jaren een flink stuk van Amsterdam verwijderd. Ayla: “We waren op zoek naar rust en ruimte en vonden die in het mooie Schoorl. Er is hier veel natuur om ons heen, je loopt zo het bos in en we fietsen in tien minuten naar het strand. Dat is heerlijk. Ook is dit buurtje heel dorps, het is er echt nog ons kent ons, dat maakt het gemoedelijk.”

De zoektocht naar een nieuw huis begon in 2016, met een paar specifieke wensen. Zo wilden Ayla en Jordie graag een geschikte plek vinden voor dubbele bewoning, zodat ook Ayla’s ouders een eigen woning op hetzelfde perceel zouden krijgen. “We zochten een groter pand of een boerderij om in tweeën te splitsen, of een perceel om op te bouwen. Het moest landelijk liggen met een tuin en het moest vrijstaand zijn. Na verschillende bezichtigingen kwamen we dit huis uit 1920 tegen en zagen we direct de mogelijkheden. Het was idyllisch en ruim genoeg om onze wensen te vervullen.”

Alles naar eigen wens

Aan het bestaande huis werd voor Ayla en Jordie een grotere woning aangebouwd. Hier konden ze al hun plannen realiseren. Bijzonder is dat er aan de bouw van het nieuwe huis geen architect te pas is gekomen; Ayla en Jordie hebben de indeling zelf bedacht en ook alle materialen zelf gekozen. Het casco werd gebouwd door een aannemer, waarna Jordie en Ayla’s vader verschillende klussen op zich hebben genomen: van isolatie aanbrengen en het plaatsen van de stalen kozijnen tot aan het huis voorzien van gevelbetimmering. “Hierna konden we binnen aan de slag, en daar hebben we écht alles, met uitzondering van de gietvloer, zelf gedaan. Hoewel er wel een paar dingen zijn die toch net even anders hadden gekund, hebben we heel mooie keuzes kunnen maken. Van de constructie tot aan de details waar we het wel honderd keer over hebben gehad… alles hebben we kunnen uitvoeren. Het is heel leuk om er nu echt te kunnen wonen en van te genieten.”

Wilde ideeën

Over de indeling van de benedenverdieping had Ayla duidelijke ideeën. “Ik wilde graag een grote open ruimte, waardoor ik de inrichting regelmatig kan veranderen. Ik baalde ervan dat ik in ons vorige, kleine huisje vastzat aan een standaardindeling. Nooit kon ik eens de bank of eethoek op een andere plek zetten, terwijl ik hier regelmatig de meubels verschuif. Dan zet ik de eettafel bijvoorbeeld bij de stalen pui of bij de stenen muur. Zo wissel ik per seizoen of zelfs per maand de indeling en ziet het er telkens weer anders uit. Het is als interieurstylist superleuk om je eigen huis te kunnen inrichten: ik kan alle wilde ideeën die ik heb uitvoeren.”

Met een haarfijn gevoel voor styling en veel creatieve plannen heeft Ayla een huis gemaakt waar je meteen blij van wordt. De basis is lekker licht en rustig, met mooie elementen als het eikenhouten gebint en de strakke gietvloer. Het palet van pasteltinten en hier en daar kleuren als okergeel en terracottaroze brengen warmte en vrolijkheid in het interieur. Natuurlijke materialen zijn gemixt met tweedehands spullen, veel vintage meubels en items uit het vorige huis. Met stapels kussens, verzamelingen mooie lijstjes en planten op bijna elk kastje heeft Ayla de ruimte bovendien lekker eigen en levendig gemaakt.

Fotografie Henny van Belkom | Tekst Javotte Gustafsson

Het volledige artikel lees je in Fabulous Mama 4-2020. Deze bestel je hier.

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.