Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Binnenkijken bij Marit en Sebastiaan

Aan een mooi groen driehoekig pleintje in het Zuid-Hollandse Vlaardingen staat het karakteristieke herenhuis waar Marit en Sebastiaan vier jaar geleden verliefd op werden. Hier wonen ze samen met hun zoons Thieme en Rubin, en hun 9 maanden oude babydochter Philou.

Toen Marit en Sebastiaan het charmante herenhuis uit 1920 voor het eerst zagen, wisten ze meteen dat dit de ideale plek was voor hun jonge gezin. Marit: “We hebben zelfs geen andere huizen bezichtigd. Dit is het eerste en enige huis dat we hebben gezien. Wel hebben we verschillende keren door de buurt gewandeld, om een beetje een idee te krijgen hoe het zou zijn om hier te wonen. We waren er al snel over uit dat dit een heel fijne, rustige, kindvriendelijke buurt is met allemaal mooie huizen in dezelfde stijl. Dus hebben we een bod gedaan. Vier jaar geleden was de woningmarkt nog niet helemaal uit het dal geklommen, dus konden we als kopers onze eisen stellen. Zo wilden we eerst onze oude woning verkopen, voordat de koop van dit huis definitief zou zijn. Gelukkig lukte dat binnen vijf weken en zijn we snel daarna in dit huis getrokken.”

“We hebben zelfs geen andere huizen bezichtigd.”

Hectische periode

De vorige bewoners hadden het huis tien jaar eerder volledig verbouwd. Daardoor waren er niet direct grote renovaties nodig, maar Marit en Sebastiaan wilden nog wel wat schilderwerk doen, zoals muren een kleur geven, en wat andere aanpassingen aanbrengen om het huis eigen te maken. “Het was een hectische periode. We hebben in acht dagen tijd alle aanpassingen gedaan, hebben geschilderd en zijn verhuisd. Sebastiaan heeft bijna al het schilderwerk zelf gedaan. Verder is de houten vloer vergrijsd, en kwam er een nieuwe badkamer en een nieuwe voordeur. Nu we er wonen pakken we ook steeds weer een ander project aan, want het is een oud huis, dus er is altijd wel iets te doen!” Marit en Sebastiaan hebben de originele oude stijlkenmerken van het pand zo veel mogelijk intact gelaten en weer opgeknapt als dat nodig was. Zo werd de marmeren vloer in de hal opnieuw gepolijst en is al het glas-in-loodwerk gerenoveerd en voorzien van dubbel glas. Deze en andere stijlkenmerken zoals de hoge plafonds met ornamenten geven het huis veel sfeer en karakter.

Ingetogen en landelijk

Voor de inrichting koos Marit voor een ingetogen modern landelijke sfeer met hier en daar stoerdere industriële woonaccessoires. Het kleurenpalet in groen-, grijs- en blauwtinten heeft ze daarbij weloverwogen uitgezocht. De tinten complementeren elkaar, waardoor er een harmonieus geheel ontstaat tussen de verschillende ruimtes. Marit houdt van decoreren en stylen. Inspiratie doet ze op in woonbladen, online maar vooral ook tijdens interieurbeurzen die ze regelmatig bezoekt voor haar werk als planner en inkoper bij een interieurbureau. Ze heeft altijd al in de interieurbranche willen werken en kwam toevallig via een vriendin bij een bureau in Rotterdam terecht. “Ik heb een heel leuke baan. Ik hou van plannen, ervoor zorgen dat alles goed verloopt, die wensen kan ik goed kwijt in mijn werk. Bovendien is de interieurbranche erg interessant en inspirerend, en ik werk met een gezellig team aan de mooiste projecten.”

Doordat Marit drie dagen per week werkt, kan ze haar tijd goed verdelen tussen haar baan en de zorg voor de kinderen. Dat is prettig, want Sebastiaan werkt op onregelmatige tijden en als hij dienst heeft, komt de zorg voor de kinderen en het draaiend houden van het huishouden op Marits schouders terecht. “Sebastiaan werkt als loods in de haven van Rotterdam. Dit betekent dat hij grote schepen de haven in en uit loodst. Het is een verantwoordelijke baan met wisselende diensten, maar ook heel uitdagend en afwisselend. Sebastiaan wilde al van kleins af aan kapitein worden. Hij heeft na zijn hbo-opleiding enkele jaren als stuurman in de offshore gewerkt, waarbij hij vijf weken van huis was en vervolgens vijf weken vrij. Na de geboorte van Thieme is hij de opleiding bij het loodswezen begonnen omdat hij als loods meer tijd heeft voor ons gezin. In de weken dat hij geen dienst heeft kan hij veel met de kinderen samen zijn en kookt hij elke avond de lekkerste gerechten!”

Tekst Javotte Gustafsson | Fotografie Henny van Belkom

Het volledige artikel is te lezen in Fabulous Mama editie 9-2020. Deze bestel je hier.

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.